Kuva: Shutterstock

Kookosöljystä on moneksi - niksit, joiden avulla hyödynnät öljyn hiuksiin, kasvoille ja vartalolle

25.07.2018 14:45 - Emmi Moilanen

Kookosöljy puhdistaa myös vedenkestävän meikin hellävaraisesti ja tehokkaasti.

Kookosöljy on oikea supertuote, sillä sitä voi hyödyntää niin ruuanlaitossa kuin kauneudenhoidossakin. Prevention-sivusto kokosi yhteen öljyn moninaiset käyttötavat. Pääset lukemaan suomennetut niksit alta.

Hiuksiin:

1. Levitä kookosöljyä hiustesi latvoihin ja anna vaikuttaa esimerkiksi suihkulakin alla yön yli. Huuhtele hiukset aamulla ja pääset nauttimaan silkkisistä kutreista.

2. Selvität myös takut hellävaraisemmin kookosöljyn avulla.

3. Levitä pieni määrä kookosöljyä hiustesi pituuksiin ja nauti kiiltävistä kutreista. Pidä tuotteen määrä kuitenkin maltillisena, sillä liikaa läträämällä lopputulos muuttuu rasvaisen ja likaisen näköiseksi.

Kasvoille:

1. Pese kasvot kookosöljyn avulla hieromalla pyörivin liikkein. Luonnostaan antibakteerinen ja kosteuttava kookos on loistava lisä pesuhetkiin. Kookosöljyn vaikutukset ulottuvat myös yöaikaan, sillä iho jää pesun jäljiltä kosteutetuksi.

2. Öljyn avulla poistat myös silmämeikin tehokkaasti. Preventionin artikkelista käy ilmi, että jopa vedenkestävä ripsiväri puhdistuu hellävaraisesti kookosöljyn avulla.

3. Hyödynnä huulikiiltona ja levitä huulipunan päälle hento kerros kookosöljyä. Tämä niksi hellii erityisesti kuivia ja halkeilevia huulia.

4. Huulet tulisi muistaa myös kuoria aika ajoin, jonka jälkeen huolellinen kosteutus on erityisen tärkeää. Sipaise huulille siis kerros kookosöljyä ja anna vaikuttaa kaikessa rauhassa.

Vartalolle:

1. Kookosöljy kosteuttaa tehokkaasti kuivat kädet ja vartalon.

2. Kookosöljyllä voit korvata sheivausvaahdon ja öljy tekee ihosta karvanpoiston jälkeen myös silkkisen pehmeän.

3. Kookosöljy toimii loistavasti myös hierontaöljynä.

4. Voit hyödyntää kookosöljyä myös ihon kuorinnassa. Lämmitä sopiva määrä öljyä varovasti matalalla lämmöllä ja tämän jälkeen lisää joukkoon ruskeaa sokeria tai suolaa. Sekoita hyvin. Voit lisätä joukkoon myös muutaman tipan eteeristä öljyä tuomaan tuoksua.

5. Kookosöljy hellii myös kuivia ja kipeitä kynsinauhoja.

6. Jos kärsit ihon kuivuudesta, kutinasta ja punoituksesta mutta haaveilet silti kuumista kylvyistä, voit ehkäistä ihon kuivumista kookosöljyn avulla. Lisää muutama ruokalusikallinen öljyä kylpyveteen ja ota ilo irti sen kosteuttavasta vaikutuksesta.

Lue myös: Lievitä stressiä syömällä – 7 ruoka-ainetta, jotka rauhoittavat hermojasi

Lue myös: Viisi ruoka-ainetta, jotka saavat ihosi hehkumaan - kuuluvatko jo ruokavalioosi?

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat