Kuva: Shutterstock

Hanki kaunis ja tasainen rusketus itseruskettavan avulla – parhaimmat niksit koottiin yhteen

28.05.2018 16:00 - Emmi Moilanen

Ihon huolellinen kuorinta ennen itseruskettavan levittämistä takaa tasaisen lopputuloksen. Myös kynnet tulisi muistaa pyyhkiä puhtaaksi tuotteen levittämisen jälkeen.

Auringon palvonnan tuloksena saatu rusketus on kauniin tasainen ja luonnollisen sävyinen. Aina ei kuitenkaan ole riittävästi aikaa auringossa oleilulle, ja osa meistä haluaa välttää auringon säteille altistumisen kokonaan. Jos tästä huolimatta kaipaat ihollesi kauniin ruskeaa väriä, itseruskettavat ovat ratkaisu tilanteeseen. Rusketustuotteiden kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä huolimaton levittäminen johtaa epätasaiseen ja laikukkaaseen lopputulokseen.

Cosmpopolitan listasi niksit, joiden avulla saat tasaisen kauniin rusketuksen suoraan purkista. Suomensimme parhaimmat vinkit alle.

Niksit, joiden avulla saat tasaisen lopputuloksen:

1. Kuori iho huolellisesti suihkussa ennen itseruskettavan levittämistä. Parhaimman tuloksen saat, kun levität rusketustuotteen puhtaalle ja hyvin kuivatulle iholle.

2. Kuorinnan jälkeen varmista, että ihosi on kosteutettu. Cosmopolitanin artikkelissa todetaan, että öljytön ja hajusteeton rasva on paras ihon kosteuttaja ennen itseruskettavan levittämistä. Anna kosteusvoiteen kuivua rauhassa ennen rusketusaineen lisäämistä iholle.

3. Jotta itseruskettava levittyisi tasaisesti myös kämmenten ja sormien alueelle, taivuta rystyset koukkuun levittäessäsi tuotetta sormiin ja kämmenselkään. Näin varmistat, ettei rusketus jää epätasaiseksi nivelissä olevien ihopoimujen takia.

4. Levitä viimeiseksi kevyt kerros itseruskettavaa kyynärpäille ja polville, jolloin lopputulos säilyy todennäköisimmin tasaisena. On tavallista, että itseruskettava jämähtää ja levittyy epätasaisesti kyynärpäiden ja polvien alueelle. Tämä johtuu siitä, että näillä alueilla iho on taipuvainen kuivuuteen. Huolehdi kyynärpäiden ja polvien huolellisesta kosteutuksesta ennen rusketusaineen levittämistä ja jätä alueet käsittelemättä levittäessäsi ensimmäistä rusketuskerrosta.

5. Jos korostat meikatessa poskipäitäsi contourilla, voit kokeilla samaa kikkaa itseruskettavan avulla. Cosmopolitanin artikkelissa ohjeistetaan käyttämään kasvoille tarkoitettua itseruskettavaa yhdessä pienen meikkisienen kanssa. Itseruskettavan avulla voit kokeilla varjostaa myös leukalinjaasi.

6. Jos olet levittänyt itseruskettavaa ilman suojakäsineitä, kuori kämmenten iho huolellisesti rusketustuotteen levittämisen jälkeen. Itseruskettava jämähtää tummaksi kerrokseksi helposti myös kämmeniin.

7. Itseruskettavan levittämisen jälkeen on hyvä pyyhkiä myös kynnet ja kynsinauhat puhtaaksi tuotteesta vanulapun tai meikinpuhdistusliinan avulla. Tällä keinolla ehkäiset tehokkaasti kynsien värjäytymisen keltaiseksi.

8. Kun olet levittänyt rusketuksen tasaisesti vartalollesi, annan tuotteen kuivua rauhassa. Älä myöskään pue heti päällesi tiukkoja ja vartalonmyötäisiä vaatteita, jotta lopputulos säilyisi mahdollisimman tasaisena.

9. Kun haluat rusketuksesi säilyvän tasaisena mahdollisimman pitkään, ota seuraavilla pesukerroilla käyttöön öljyttömät pesutuotteet sekä rasvat. Cosmopolitanin artikkelissa kerrotaan, että öljypohjaiset tuotteet saavat itseruskettavan kulumaan nopeammin iholta pois.

Lue myös: Haluatko kauniin ihon ja upeat hiukset? Se onnistuu muutamilla ruoka-aineilla

Lue myös: Tee kuivan ihon meikkipohjasta nopeasti virheetön - katso miten onnistut

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat