Kuva: Shutterstock

Milloin rintaliivit tulisi vaihtaa uusiin? Asiantuntijoiden mukaan aiemmin kuin ehkä ajattelit

25.05.2018 19:15 - Katariina Auvinen

Jos esimerkiksi vuorottelet parin rintaliivin välillä, ne tulisi uusia puolen vuoden välein.

Jos löytää hyvät rintaliivit, niitä käytetään yleensä niin kauan ennen kuin joku osa joko hajoaa tai kaarituki tulee läpi kankaasta, pistäen samalla kylkeen. Asiantuntijoiden mukaan rintaliivit kannattaisi vaihtaa uusiin hieman aiemmin. 

Jos huomaat, että olet pitänyt samoja rintaliivejä jo vuoden tai parikin, sinun kannattaisi antaa rinnoillesi enemmän tukea uusien liivien muodossa. 

- Jopa rintaliiveillä on parasta ennen -päivämäärä kuten monilla muillakin tuotteilla, kertoo alusvaateyritys Journellen toimitusjohtaja, Lyn Lewis

Viimeistään liivit tulisi vaihtaa uusiin siinä vaiheessa, kun liivien olkaimet alkavat tippumaan alas. Liivit menettävät muotoaan ja tukeaan jokaisessa pesussa. 

Hyvä muistisääntö on vuosi. 

- Jos sinulla on esimerkiksi neljästä viiteen kappaletta rintaliivejä, joita käytät vuorotellen, ne kestävät noin vuoden verran. Sen jälkeen liivit kannattaa uusia, kertoo Iris Lingerie -alusvaatemerkin yrittäjä, Iris Clarke

- Ja jos sinulla on vain pari kappaletta rintaliivejä, joita käytät jatkuvasti, ne kestävät vain noin puoli vuotta, Clarke kertoo. 

Kun ostat uusia rintaliivejä sinun kannattaa kiinnittää asiantuntijoiden mukaan huomiota siihen, että rintaliivit ovat hyvin tyköistuvat. Silloin, kun liivit ovat kiinni kauimmaisessa hakasessa, niiden pitää olla napakat, mutta ei puristavat. 

- Sinun pitäisi saada ujutettua rintaliivien ympärysnauhan väliin kolme sormea, mutta jos sinne menee enemmän, se kertoo että on aika uusia liivit, Clarke kertoo. 

Lue myös: Säilytät luultavasti rintaliivejäsi täysin väärin - oikealla tavalla saat niille enemmän käyttöaikaa

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat