Kuva: Shutterstock

Tyylimokat, jotka tekevät asukokonaisuudesta epäsiistin näköisen - ethän sorru?

13.05.2018 23:15 - Emmi Moilanen

Ryppyiset tai liian suuret vaatteet tekevät tyylistä nopeasti epäsiistin näköisen. Myös korujen määrän suhteen tulisi pysyä maltillisena.

Vaatteet ovat loistava keino ilmaista omaa persoonaa ja muodin seuraaminen voikin olla hauska harrastus. Muotivillitysten perässä ei kuitenkaan pitäisi juosta liikaa, tai ainakaan ahtaa kaikkia trendejä samaan asukokonaisuuteen, sillä kivaksi tarkoitettu tyyli voi nopeasti muuttua huolittelemattoman näköiseksi.

Insider listasi tyylimokat, joihin sortuminen voi saada asukokonaisuutesi näyttämään epäsiistiltä.

Oletko sortunut?

1. Pukeudut jatkuvasti ryppyisiin vaatteisiin, jotka olet kaivanut vaatekaapin perukoilta. Ota aamuihisi muutama ylimääräinen minuutti aikaa silittääksesi valitsemasi vaatteet. Rypytön asu saa tyylisi vaikuttamaan välittömästi huolitellummalta ja viimeistellyltä.

2. Yhdistät yhteen asukokonaisuuteen liian monta trendiä tai muotivillitystä kerrallaan. Jos asussa on niin sanotusti ”liian paljon meneillään,” lopputulos voi näyttää lähes naamiaisasulta.

3. Pukeudut päästä varpaisiin samaan kuosiin tai sävyyn. Kokeile tämän sijaan yhdistää yksi rohkealla kuosilla varustettu vaatekappale muutoin pelkistettyyn ja tummaan asukokonaisuuteen.

4. Läpikuultavat alusvaatteiden rajat. Laadukkaiden ja hyvin istuvien alusvaatteiden ei tulisi pilkistää asukokonaisuuden läpi. Esimerkiksi väärän kokoiset rintaliivit voivat vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka hyvin valitsemasi pusero istuu päälläsi.

5. Käytät kuluneita ja nyppyyntyneitä vaatteita. Erityisesti nyppyyntyneet vaatekappaleet saavat helposti asukokonaisuuden vaikuttamaan epäsiistiltä. Voit ehkäistä kankaan kulumista kääntämällä vaatteen nurin päin ennen pesukoneeseen laittamista. Myös pesuohjeen huolellinen noudattaminen ja esimerkiksi pesupussin käyttö pidentävät vaatteen käyttöikää.

6. Pukeudut liian suuriin tai säkkimäisiin vaatteisiin. Niin kutsutut over size -kokoiset vaatteet piristävät tyyliä mutta vain maltillisesti käytettynä. Jos ylä- ja alaosa ovat molemmat sinulle liian suuria, kokonaisuus ei enää korosta toivotulla tavalla vartalosi parhaita puolia, ja tyyli muuttuu raskaan sekä tunkkaisen näköiseksi.

7. Käytät liian paljon koruja ja asusteita kerralla. Maltti on valttia myös tässä asiassa, ja muotibloggaaja Audrey Rodgers vinkkaakin, että jo kolme korua on riittävä määrä piristämään asua kuin asua.

Lue myös: Kesämuodissa näkyvät sporttisuus ja yllättävät yhdistelmät - Voicen toimitus valitsi suosikkinsa

Lue myös: Kengät, jotka imartelevat jokaista naista - julkkisstylisti vinkkaa!

Lähde: Insider

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat