Kuva: Fotolia

Haaveissa täydellinen kasvovoide? 4 neuvoa, joilla löydät etsimäsi

22.10.2016 22:15 - Karoliina Kotala

Täydellisen kasvovoiteen löytyminen tuntuu olevan monelle naiselle iänikuinen haaste. Asiantuntijan ohjeilla valinta voi olla kuitenkin helppo.

Kasvovoiteen valinnassa moni menee mainosten ja ystävien suositusten mukaan. Vaikka joskus valinta voikin osua oikeaan, valuvat eurot usein hukkaan turhien ostosten muodossa. Ihonhoitobaarista tutun kauneusasiantuntija Henna Heikkisen mukaan hyvän kasvovoiteen löytämiseen vaikuttaa ennen kaikkea oman ihon tarpeet. Alla neljä muistisääntöä, jotka kannattaa pitää mielessä kasvovoidetta valitessaan. 

Selvitä oman ihosi kunto ja tarpeet 

Aluksi tulisi selvittää onko oma iho superkuiva, rasvainen, epäpuhdas vai onko huolena ihon ikääntyminen. Kannattaakin unohtaa mainokset ja tuttujen suositukset ja aloittaa ihon kunnon kartoittamisella, Heikkinen opastaa. 

Valitse laadukas voide 

Kosteusvoiteen pääasiallinen tehtävä on kosteuttaa ihoa ja esimerkiksi hyaloronihappoa sisältävät tuotteet ovat superkosteuttavia, mutta sopivat usein ihan jokaiselle. Jokainen iho tarvitsee kosteutusta. 

Suosi hajusteettomia ja väriaineettomia rasvoja 

Hajusteet herkistävät ihoa ja väriaineet saattavat usein tukkia ihoa, Heikkinen kertoo. 

Älä luovuta heti 

Jos kosteusvoide ei kosteuta ensimmäisen parin viikon jälkeen tarpeeksi, voit suosiolla vaihtaa sen toiseen. Mutta älä silti luovuta tuotteen suhteen heti muutaman päivän käytön jälkeen, sillä niin lyhyessä ajassa tuloksia ei ehdi näkyä. 

Milloin kasvot kannattaa rasvata? 

- Parhaan tuloksen saat, kun levität kosteusvoiteen kostealle iholle heti kasvopesun ja kuivauksen jälkeen. Muista myös hieroa voide huolellisesti ihoon, Heikkinen muistuttaa.

Lue myös: Haluatko välttää silmäryppyjä? Ammattilaisen nikseillä pidät silmiesi ihon nuorekkaana

Kilpailut

Uusimmat