Kuva: Fotolia

Kosmetiikkatuotteet voivat olla myös haitaksi - katso mitä tuotteita ei kannata käyttää päivittäin

13.10.2016 19:15 - Elisa Jalasjoki

Suosikkituotteiden käyttö päivittäin ei kannata.

Meikkivoide, shampoo, peiteväri ja hoitoaine. Muun muassa näitä kosmetiikkatuotteita moni käyttää päivittäin. On kuitenkin olemassa myös sellaisia tuotteita, joiden käyttötiheyttä kannattaisi pidentää.

Popsugar listasi sivuilleen seitsemän kosmetiikkatuotetta, joita ei ole hyvä käyttää päivittäin.

1. Kuivashampoo

Jatkuva käyttö vaikeuttaa päänahan ja hiusten puhdistamista tavallisen shampoon avulla. Mitä useampaa tuotetta hiuksissa on, sitä vähemmän happea päänahka saa. Tästä syystä huokoset alkavat tukehtua ja hiusten kasvu hidastuu. Kuivashampoota ei tulisi käyttää useita kertoja viikossa. 

2. Ihon kuorintavoiteet

Voiteet sisältävät usein joukossaan helmiäismäisiä paloja. Nämä "helmet" raapivat ihon terveellistä kollageenipintaa, paljastaen ihon alemmat kerrokset. Kerrokset vastaanottavat herkemmin bakteereja, joka voi aiheuttaa esimerkiksi ihottumaa. Iho saattaa myös vaurioitua herkemmin auringossa. 

3. Syväpuhdistavat shampoot

Poistavat helposti hiusvärin luonnollisen sävyn, sekä puhdistavat hiukset liiankin tehokkaasti. Voimakas tuote poistaa hiusten luonnollista talia, joka pitää päänahan ihohuokoset terveinä. Ilman talia hiukset alkavat kuivua ja vaurioituvat. Syväpuhdistavien shampoiden suositeltava käyttötiheys on maksimissaan kerran viikossa. 

4. Primerit, eli pohjustusvoiteet

Pohjustusvoiteet ovat usein silikonipohjaisia, jolloin silikoni jää ihon pinnalle. Silikoni tukkii hikeä ja öljyä ihohuokosiin, mikä voi aiheuttaa finnejä. Pohjustusvoiteita ei suositella jokapäiväiseen käyttöön. 

5. Hoitoaine

Hoitoaine lisätään usein kiireessä juuresta latvaan saakka. Tämä tekee hiuksista painavat, öljyiset ja lättänät. Hyvä kikka on laittaa hiukset suihkussa ponihännälle, ja levittää aine vain siihen. Tämä estää aineen pääsyn hiusjuuriin, mutta hiukset pysyvät silti kirkkaina. 

6. Hiusten vaalennusaineet

Päänahan huokosia tulisi kohdella yhtä hellästi kuin kasvojen. Vaalennusaine kuivattaa hiuksia, jonka seurauksena ne alkavat helposti tippua pois. Vaalennuksen sijaan tulisi ennemmin raidoittaa hiuksia tai käyttää kirkastusseerumeita. 

7. Lääkehuulivoiteet

Voiteiden käyttö on suositeltavaa jos huulet ovat kuivat ja halkeilevat, mutta tuotteeseen voi jäädä koukkuun. Huulet tottuvat lääkeaineeseen, jonka seurauksena vaativat jatkossa aineen jatkuvaa lisäystä. Suositeltava käyttö vain huulten ollessa huonossa kunnossa. 

Lähde: Popsugar

Lue myös: Victoria Beckham paljasti kauniin ihonsa salaisuuden - lohta joka päivä

Lue myös: Kauniit, houkuttelevan pehmeät huulet syntyvät helposti ammattilaisten vinkeillä

Kilpailut

Uusimmat