Kuva: Fotolia

Puhdas ja hehkuva iho ilman meikkituotteita – 5 vinkkiä luonnolliseen kauneuteen

20.07.2016 20:00 - Emmi Moilanen

Hehkuvan ihon voi saavuttaa ilman meikkituotteiden apua. Ihosi hyvinvointia edistät esimerkiksi valitsemalla maitotuotteet oikein.

Glamour listasi keinot, joiden avulla edistät ihosi hyvinvointia ja saat sen hehkumaan kauniina turvautumatta peite- ja meikkivoiteiden apuun.

1. Joogaa ja meditoi

Joogaliikkeet edistävät kehon liikkuvuuden lisäksi myös verenkiertoa, joka puolestaan tekee hyvää ihon luonnolliselle hehkulle. Voit kokeilla varata aamuistasi aikaa muutaman minuutin verran helpoille joogaliikkeille, joiden aikana kiinnität erityistä huomiota hengitykseesi ja annat mielen tyhjentyä muista ajatuksista.

2. Hiero kasvojasi

- Kasvohieronta on erittäin hyvä keino saada veri ja happi kiertämään ihon pinnassa, toteaa kasvohoitaja Tammy Fender.

Seuraavan kerran kun peset kasvosi, käytä pari ylimääräistä minuuttia hieroen kasvojasi pyörivin liikkein. Avuksi tähän kannattaa ottaa esimerkiksi puhdistus- tai kuorinta-aine. Myös kasvorasvaa tai muita hoitotuotteita levittäessä on myös hyvä hetki lyhyelle kasvohieronnalle.

- Tämä purkaa kasvojen painepisteitä ja kirkastaa ihoa, Fender lisää.

3. Juo yrttiteetä aamukahvin sijaan

On olemassa yhä vahvempaa näyttöä siitä, että yritit voivat olla avuksi iho-ongelmien hoidossa. Kokeile lisätä teen tai smoothien joukkoon hieman maustekurkumaa, lakritsijuurta tai neidonhiuspuun siemeniä saadaksesi päivittäin antioksidantteja, jotka ovat hyväksi ihosi hyvinvoinnille.

4. Kiinnitä huomiota maitotuotteisiin

Maitotuotteiden ja ihon epäpuhtauksien välillä on osoitettu olevan yhteys. Jos kärsit iho-ongelmista, luontaishoitaja Daniela Turley suosittelee vaihtamaan päivittäiset maitotuotteet kookos- tai vuohenmaitoon. Vuohenmaidossa on enemmän kalsiumia kuin lehmänmaidossa, kun taas kookosmaito sisältää vähemmän rasvahappoja, jotka altistavat tulehduksille.

5. Hymyile enemmän

Hymyllä on muitakin positiivisia vaikutuksia kuin se, että se saa näyttämään sinut iloiselta.

- Vaikka vain teeskentelisit hymyileväsi, vapauttaa se endorfiineja ja vilkastuttaa verenkiertoa, kertoo Fender.

Lähde: Glamour

Lue myös: Nuorekkaan sileä iho pitkään - arjen täsmäkeinot, jotka takaavat asian 

Kilpailut

Uusimmat