Kuva: Shutterstock

Turisti teki järkyttävän löydön - Airbnb-asunnosta löytyi piilotettu kamera

10.09.2018 18:15 - Katariina Auvinen

Pariskunta oli ehtinyt olla asunnossa 20 minuuttia, kun mies huomasi jotain epäilyttävää.

Brittiläinen turisti Dougie Halmilton halusi matkustaa Kanadaan Torontoon tyttöystävänsä kanssa. Hamilton löysi majoitusvaihtoehdoksi mukavan Airbnb-asunnon, joka sopi parin tarpeisiin erinomaisesti. 

Kaikki oli kunnossa, kun Hamilton saapui tyttöystävänsä kanssa asunnolle, mutta jokin kiinnitti miehen huomion. Pöydällä oli kelloradio, joka oli suunnattu sänkyyn päin. Kelloradiosta lähti puhelimen laturia muistuttava USB-johto, joka teki siitä erikoisen. Kun Hamilton tarkasteli kelloradiota tarkemmin, hän koki pahan järkytyksen, kellotaulun viereen oli upotettu ilmiselvä kamera. 

Hamilton ilmoitti saman tien asiasta niin Airbnb-järjestölle kun poliisillekin, jotka tutkivat asiaa parhaillaan. 

- Kävi ilmi, että asunnon omistajalla on myös kuusi muuta huoneistoa vuokralla. Me olimme ehtineet olla asunnossa vain noin 20 minuuttia, kun huomasin kelloradiossa olevan kameran. Olimme viettäneet vilkkaan päivän kaupungilla ja pääsimme vihdoin asuntoon rentoutumaan, kun asia tuli ilmi, Hamilton kertoo Mirror-julkaisulle. 

Hamiltonin näkemä video saattoi pelastaa parin joutumasta salakuvatuksi. 

- Olin juuri nähnyt sosiaalisessa mediassa videon, jossa näytettiin kuinka kameroita voidaan yrittää piilottaa asuntoihin, uskon sen auttaneen minua, koska olin valppaana, hän kertoo. 

Hamilton kertoo, että vaikka he eivät halunneet jäädä asuntoon kameran löytymisen jälkeen, he aikovat silti käyttää Airbnb:n palveluita. 

Julkaisu pyysi lausuntoa Toronton poliisilta, joka vahvisti asian olevan tutkinnan alla. 

Lue myös: Missä Euroopan maissa kannattaa varata Airbnb hotellin sijaan? Katso lista

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat