Turistien ylisyöttämä apina joutui laihdutuskuurille - pääsee nyt palaamaan luontoon

11.08.2017 16:15 - Katariina Auvinen

Apinan vatsa roikkui niin paljon, että sen oli vaikea kävellä.

Villieläimistä huolehtivat viranomaiset päättivät napata viime keväänä Thaimaan Bangkokin kaduilla kuljeksineen apinan. Syynä kiinniottoon oli, että makakiapina oli niin lihava. Kävi ilmi, että nerokas eläin oli syönyt turistien antamia epäterveellisiä herkkuja. Turistit olivat syöttäneet eläimelle muun muassa sokerisia meloneita, pirtelöitä ja nuudeleita. Apina painoi punnituksessa hurjat 27 kiloa, joka on tuplasti verrattuna lajitovereihinsa. 

Apinan vatsa oli niin iso, että makakin oli vaikea kävellä. Viranomaiset päättivät pitää makakia vankeudessa sen aikaa, kunnes tämä saavuttaisi ihannepainonsa. Makakin ihannepaino on noin 10 kilogrammaa.  

Dieetin aikana makakille tarjottiin terveellistä ja ravitsevaa ruokaa. Se sai syödäkseen muun muassa erilaisia hedelmiä ja simpukoita, jotka kuuluvat normaalistikin lajin ruokavalioon. Makakista huolehtinut eläinlääkäri, Natanon Panpetch, kertoo apinan laihtuneen hyvin. 

-Sen vatsa ei enää roiku maassa. Tiukka dieetti on tehnyt tehtävänsä, joten makakin voi palauttaa luontoon, Panpetch kommentoi The Sun-julkaisulle. 

Viranomaiset keskustelevat nyt keskenään siitä, miten he voisivat estää turisteja syöttämästä apinoita. He toivovat, että turistit eivät antaisi apinoille mitään ruokaa. 

Lue myös: Härski näky yllätti turistit: Apinat tulivat parittelemaan auton päälle!

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat