Kuva: AOP

Maailman puhtaimmat pääkaupungit valittiin - Helsinki vasta sijalla 8

15.03.2017 16:00 - Mikko Räsänen

Suomi tunnetaan puhtaasta luonnostaan ja raikkaasta ilmastaan. Helsinki ei silti yllä maailman puhtaimmaksi pääkaupungiksi.

Huono ilmanlaatu on yhä suurempi terveysongelma monissa maailman suurkaupungeissa. Pelkästään Lontoossa ilmansaasteiden arvellaan olevan vuosittain syynä jopa 40 000:een ennenaikaiseen kuolemaan, kertoo Financial Review -lehti. Vielä pahempi on tilanne Kiinan ja Intian suurkaupungeissa.

Ilmansaasteista kärsivien suurkaupunkien vastapainoksi on koottu lista maailman puhtaimmista pääkaupungeista. Lista näyttää tältä:

1. Tukholma, Ruotsi
2. Wellington, Uusi-Seelanti
3. Canberra, Australia
4. Ottawa, Kanada
5. Edinburgh, Skotlanti
6. Montevideo, Uruguay
7. Tallinna, Viro
8. Helsinki, Suomi
9. Monaco
10. Madrid, Espanja

Helsinki saa kehuja siitä, että kaupungin julkista liikennettä pyritään kehittämään niin hyväksi, ettei Helsingissä asuva tarvitse liikkumiseen autoa. Myös kaupungin tarjoamat mahdollisuudet pyöräilyyn kerää kehuja. 

Tilastoykkönen Tukholma saa pyöräilykulttuurinsa lisäksi ylisanat siitä, että kaupunki on pystynyt 90-luvusta tähän päivään tultaessa leikkaamaan hiilidioksidipäästöjään 25 prosenttia. Ykkössijaa perustellaan myös sillä, että Tukholma aikoo irtautua kokonaan fossiilisista polttoaineista vuoteen 2050 mennessä.

Lähde: Financial Review

Kilpailut

Uusimmat