Kuva: AOP

Presidentti Martti Ahtisaaren hautajaisista lisätietoa - Valtioneuvoston mukaan kutsuvieraita on 800

03.11.2023 10:15 - Reija Saarinen

Ahtisaaren valtiolliset hautajaiset järjestetään 10. marraskuuta.

16. lokakuuta menehtynyt presidentti Martti Ahtisaari siunataan haudan lepoon valtiollisissa hautajaisissa perjantaina 10. marraskuuta. 

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan paikalle odotetaan kaikkiaan yli 800 kutsuvierasta. Viran ja aseman perusteella kutsuttuja ryhmiä ovat muun muassa ylin valtiojohto puolisoineen, entiset presidentit, eduskunnan puhemiehet ja pääministerit puolisoineen, oikeuslaitos, kansanedustajat ja europarlamentaarikot sekä valtion virastojen ja laitosten johtajat. 

Viran ja aseman perusteella kutsuttujen lisäksi hautajaisiin on kutsuttu vieraita presidentti Ahtisaaren perheen toiveiden mukaisesti. 

Presidentti Ahtisaaren siunaustilaisuus alkaa klo 13 Helsingin tuomiokirkossa. Emerituspiispa Eero Huovinen toimittaa presidentti Ahtisaaren hautaan siunaamisen. Hänen avustajinaan toimivat piispa Teemu Laajasalo sekä Dora Puhakka. Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää tilaisuuden muistopuheen.

Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua siunaustilaisuuteen. Sisäänkäynti kirkkoon tapahtuu Senaatintorin puolelta klo 11.30 alkaen. Kirkossa pyydetään olemaan paikoillaan viimeistään klo 12.15. Paikkoja siunaustilaisuuteen on rajoitetusti. Paikalla on myös turvatarkastus ja kirkossa kuvaaminen on kielletty. 

Presidentti Martti Ahtisaari menehtyi maanantaina 16. lokakuuta Helsingissä. Hän oli kuollessaan 86-vuotias. Ahtisaari toimi Suomen tasavallan presidenttinä vuosina 1994–2000.

Lue myös: Presidentti Martti Ahtisaari on kuollut

Lue myös: Presidentti Martti Ahtisaarella, 82, todettiin koronavirustartunta

Lähde: Valtioneuvosto

Kilpailut

Uusimmat