Kuva: AOP

Foreca: Räntämyräkkä riepottelee perjantain ja lauantain välisenä yönä - myrskynpuuskat jopa 30 m/s

19.11.2021 08:15 - Roy Kokkonen

Viikonloppu alkaa myrskyisissä merkeissä.

Viikonlopun mukana Suomeen saapuu syysmyräkkä. Pieni, mutta ärhäkkä myrskymatalapaine saapuu lännestä perjantaina ja kulkee maan länsi- ja eteläosan yli kohti kaakkoa, kertoo Foreca blogissaan.

Myrskymatalapaine on voimistunut aiemmista ennusteista. Voimakkaimmat tuulet osuvat maa-alueilla Ahvenanmaalle, lounaissaaristoon ja maan lounais-, länsi- sekä eteläosaan perjantain ja lauantain välisenä yönä.

– Luoteistuuli voimistuu perjantai-illasta alkaen. Myöhään illalla sekä lauantain vastaisena yönä myrskypuuskia on Ahvenanmaalla sekä lounaisrannikolla. Satakunnasta Uudellemaalle puuskat ovat sisämaassakin kovia, joten paikalliset tuulituhotkin, kuten puista katkeilevat oksat, ovat mahdollisia lauantain vastaisena yönä, sanoo Forecan meteorologi Anna Latvala.

Latvalan mukaan on todennäköistä, että tuulen voimakkuus nousee myrskyksi asti lounaisilla merialueilla Selkämeren eteläosassa, Saaristomerellä, Ahvenanmerellä ja Pohjois-Itämerellä. Kovimmat puuskat voivat olla 30 m/s tienoilla.

Myräkkä tuo myös sateita ja paikoin räntää myös etelään. 

– Iltaa kohti sataa etelässäkin. Räntä- tai lumisade voi yltää Uudellemaalle asti, varsinkin Uudenmaan itä- ja pohjoisosaan. Maan itäosassa satelee vähän lunta, mutta enimmät sateet painottuvat tällä kertaa länteen ja etelään, Latvala kertoo.

Lämpötilat ovat perjantaina päivällä etelässä ja lännessä 1-5 plusastetta, idässä nollan vaiheilla. Pohjoisessa lämpötila vaihtelee Pohjois-Pohjanmaan rannikon plussakeleistä Käsivarren Lapin 10-15 pakkasasteeseen.

Lue myös: Mustat farkut taipuvat moneen tyyliin - neljä syksyistä asukokonaisuutta

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat