Kuva: Fotolia

Turun moottoritien tulvakaaos voi kestää jopa viikonlopun yli - eletään riskirajalla

11.10.2017 13:08 - Katariina Auvinen - Luettu 494 kertaa

Liikennekeskuspäällikön mukaan tällä hetkellä sekä Turkuun että Helsinkiin pääsee ajamaan yhtä ajokaistaa pitkin.

Turun moottoritiellä Espoon kohdalla eletään kriittistä aikaa. Lähipäivien sateet ovat valuneet moottoritielle ja aiheuttaneet tulvan tielle. Liikenneviraston liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatisen mukaan tällä hetkellä kumpaakin suuntaan on käytössä yksi ajokaista. 

-Niin Turun suuntaan on avoinna yksi ajokaista kuin Helsinkiin mentäessäkin. Olemme saaneet pidettyä veden pois niiltä osin suojavalleilla ja pumpuilla, Jaatinen kertoo. 

Hän kuitenkin myöntää, että lähipäivien sateet horjuttavat tilannetta. Ensi yöksi sekä seuraaviksi päiviksi on luvattu sadetta. 

-Tiedotteiden mukaan vesi tulisi vielä nousemaan viisi senttiä. Se on juuri meidän riskirajamme tällä hetkellä. Tämän lisäksi tulevat sateet horjuttavat tilannetta. On siis epävarmaa voimmeko pitää veden pois ajoradalta, Jaatinen sanoo. 

Jaatinen kertoo, että vaikka sade loppuisi, se ei tarkoita ettei vettä valuisi vielä ajoradalle. Vaikutus tulee viiveellä, koska vedellä kestää valua maastosta tielle. 

-On mahdollista, että tilanne voi jatkua viikonlopun ylitse. Suojavalleja on kuitenkin parannettu ja pumppausta tehostettu. Apuna on myös pelastuslaitos, joten kaikki voitava tehdään, että saamme pidettyä ajokaistoja avoinna, Jaatinen lupaa. 

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat