Kuva: Shutterstock

Tiedätkö, miten kaasupullot kierrätetään? Näin vältät ikävän vaaratilanteen

12.06.2024 18:15 - Sanni Seppä

Kaasupulloja ja -patruunoita ei tule lajitella esimerkiksi metallinkeräykseen, vaikka niin saattaisi nopeasti luulla.

Kesä on grillaamisen, juhlimisen ja retkeilyn aikaa. Näin ollen käytössä saattaa olla niin nestekaasupulloja kuin retkikeittimien kaasupatruunoitakin. Mutta tiedätkö miten ne pitäisi oikeaoppisesti ja turvallisesti hävittää?

Edellämainittuja tuotteita ei saa laittaa tavalliseen jäteastiaan tai esimerkiksi metallinkeräykseen, vaikka itse pullo olisi metallia, sillä ne voivat räjähtää ja aiheuttaa vaaratilanteen jätteiden käsittelyssä ja jätteenkäsittelijöille. Nestekaasupullot ja kaasupatruunat tuleekin viedä vaarallisen jätteen keräykseen.

Vaarallista jätettä kerätään Sortti-asemilla tai vaarallisen jätteen Sortti-kontteihin, joita on eri huoltoasemien pihoilla. Vaarallisen jätteen Sortti-kontteihin saa viedä maksimissaan yhden litran kokoisia pulloja.

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden eli HSY:n alueella myös tyhjät kaasupullot ja paineistetut säiliöt, kuten esimerkiksi sammuttimet, kerätään vaarallisena jätteenä. Syynä on jälleen turvallisuus, sillä kun pullot ja säiliöt päätyvät käsittelyyn, niistä ei voi tietää, ovatko ne tyhjiä.

Lue myös: Mihin jäteastiaan kassakuitti kuuluu? Entä tuorekelmu? Testaa, oletko todellinen kierrätystietäjä

Lue myös: Yleisimmät syyt sille, miksi suomalaiset eivät lajittele muovituotteita oikein - samaistutko?

Lue myös: Tuleeko alumiinivuoka pestä, jotta sen voi laittaa metallinkeräykseen? Asiantuntijalta selkeä ohje

Lähde: HSY

Kilpailut

Uusimmat