Kuva: Shutterstock

Raejuusto sekoitti TikTokin - katso millaisia herkkuja siitä nyt valmistetaan

12.05.2024 10:15 - Reija Saarinen

Yksi TikTokissa trendaavista ruoka-aineista on tällä hetkellä raejuusto.

TikTok tunnetaan paikkana, joka nostaa esiin erilaisia trendejä. Sieltä löytyy inspiraatiota niin meikkien, vaatetuksen kuin ruoankin suhteen. 

Viime aikoina TikTokissa on tullut vastaan hämmentävän paljon reseptejä, joissa käytetään raejuustoa. Mielenkiintoista on se, että joukossa on sekä makeita että suolaisia herkkuja. Tärkeintä resepteissä onkin niiden proteiinipitoisuus, joka tulee käytetystä juustosta.

Muun muassa The Guardian -julkaisun mukaan Iso-Britanniassa raejuuston myynti on noussut viime kuukausien aikana hurjasti. Yksi suuri syy on TikTokissa trendaavat ohjeet, joita etenkin runsaasti somea käyttävä z-sukupolvi on innostunut testaamaan. 

Kun TikTokissa hakee sisältöä aihesanalla #cottagecheese, ohjeita löytyy hurja määrä. Yksi viime aikojen suosituimmista on ollut raejuustodippi, jonka valmistaminen onnistuu hetkessä. 

Tehosekoittimessa sekoitettuun raejuustoon sekoitetaan valmis dippijauhe tai lisätään muutoin mausteita oman maun mukaan. Muun muassa keittokirjoja tehneen Kathleen Ashmoren dippireseptin näet alta. 

@katcancook Cottage Cheese Taco Dip ? Save this!  IB @Sarah Thomas ♬ original sound - Kathleen Ashmore

Myös "mustikkajäätelö" onnistuu raejuustosta. Tähän herkkuun tarvitaan pensasmustikoita ja raejuustoa, jotka sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja pakastetaan. Oman ohjeensa jakoi muutama päivä sitten Rick-nimellä löytyvä TikTokkaaja. Näitä marjajäätelöitä voi varmasti tehdä myös monista muista kesän marjoista ja hedelmistä. 

@iricksnacks

High Protein Blueberry Ice Cream ??? How to make it: Blend 1 cup cottage cheese with 1/2 cup blueberries, 1/4 cup sweetener (I used allulose) & 1/2 tsp vanilla. Freeze for 4 hours stirring halfway through & enjoy!

♬ original sound - iRick

Miten on, oletko sinä jo testannut viraaleja raejuustoohjeita? 

Lue myös: Kiljuva nälkä treenin jälkeen? 4 täyttävää välipalavaihtoehtoa, jotka edistävät myös palautumista

Lähteet: Metro.Co.Uk, The Guardian

Kilpailut

Uusimmat