Kuva: Shutterstock

Viinilehti valitsi vuoden 2024 valkoviinin - katso top 3 -lista

06.03.2024 18:15 - Sanni Seppä

Vuoden valkoviini 2024 on espanjalainen.

Viinilehti on valinnut vuoden 2024 parhaat valkoviinit. Puolet kilpailuun ilmoitetuista viineistä oli valmistettu Rieslingistä ja toiseksi suosituin lajike oli Sauvignon Blanc. Kärkikolmikon valinnasta korostuivat etenkin viinien autenttisuus, jäljitettävyys ja erityinen herkullisuus.

Kilpailun pullokoot oli rajattu 0,75 litraan ja pullohinnan yläraja noin 30 euroon. Viinejä maisteltiin sokkona useassa esikarsintatastingissa. Viinejä maistelivat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo. He maistoivat sokkona noin 300 valkoviiniä.

Voittaksi valikoitui Nivarius Edición Limitada vuodelta 2019 Espanjan Riojasta. Viinilehti kuvailee tuotetta erittäin harmoniseksi ja luonteikkaaksi. Viini sopii hyvin punalihaisten kalaruokien ja selkeämakuisen vaalean lihan kaveriksi. Hintaa tuotteella on 25,98 euroa.

Toiseksi sijoittui vivahteikkaaksi kuvailtu Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling Organic vuodelta 2022. Hintaa pullolla on 15,48 euroa. Viinin keskitäyteläistä makua kuvaillaan kuvaiksi, mutta runsaan hedelmäiseksi. Kolmanneksi ylsi Esporão Reserva Branco vuodelta 2022. Tuotetta täyteläinen maku on kuiva, mutta leveän hedelmäinen. Hintaa 0,75 litran pullolta löytyy 21,49 euroa.

(kuva: shutterstock)

Lue myös: Yksi sähkölaite keikkuu vuodesta toiseen tulipalotilastojen kärjessä - usein syynä huolimaton käyttö

Lue myös: Tiedätkö, kuinka monta tuntia kasvit tarvitsevat lisävaloa päivässä?

Lue myös: Kulahtiko lempineuleesi? Näin huollat villapaidan käyttökuntoon

Lähde: Viinilehti

Kilpailut

Uusimmat