Kuva: Shutterstock

Aloita säästökuuri! 7 vinkkiä penninvenyttäjälle

18.08.2022 10:30 - Katja Nygård

Maksatko huomaamattasi turhia kuluja? Nyt on hyvä hetki ottaa oma talous haltuun. Aloita näillä vinkeillä!

1. Nuku yön yli

Usein parhaimmat päätökset syntyvät, kun malttaa nukkua yön yli. Samaa ohjetta kannattaa noudattaa myös ennen kalliimman hankinnan ostopäätöstä.

2. Irtisano käyttämättömät palvelut

Maksatko kuntosalijäsenyydestä, äänikirja- ja suoratoistopalvelusta tai muista kuukausiveloitteisista palvelusta, jota et oikeastaan juuri edes käytä. Irtisano tällaiset palvelut ja vapauta niihin menevä rahasumma muuhun käyttöön.

3. Kilpailuta hintoja

Maksat huomattavia summia välttämättömistäkin palveluista, kuten sähkösopimuksista, vakuutuksista ja nettiliittymästä. Kilpailuttamalla kyseiset palvelut tietyin väliajoin voit säästää selvää rahaa.

4. Lainaa tai vuokraa

Jos leikkaat takapihan pensasaidan kerran vuodessa et välttämättä tarvitse omaa pensasleikkuria, vaan se kannattaa lainata naapurilta tai vuokrata.

5. Aloita säästäminen pienestä

Jos voit säästää tai sijoittaa kuukaudessa 15 euroa, aloita sillä. Älä turhaan odota, että jonain päivänä sinulla on varaa laittaa säästöön isoja summia. Kun aloitat heti, ajan saatossa säästöä kertyy kuin huomaamatta.

6. Karsi huomaamattomat menot

Kahvilasta mukaan napattu aamukahvi ei kerralla maksa muutamaa euroa enempää, mutta kun sen toistaa useamman kerran viikossa/kuukaudessa/vuodessa, niin siitä kertyy jo melkoinen summa.

7. Kieltäydy turhista houkutuksista

Kiinnitä postilaatikkoosi Ei mainoksia -kyltti ja vältyt alistamasta itseäsi mainospostin aiheuttamille kiusauksille. Netissä liikkuessa evästeistä kieltäytyminen saattaa myös vähentää mainostulvan aiheuttamia houkutuksia.

Kilpailut

Uusimmat