Kuva: Shutterstock

Kastele oikeaan aikaan, älä pidä tuulettimen lähellä - katso miten pidät kasvit elossa helteellä

25.07.2021 18:15 - Reija Saarinen

Liian kuumalle paikalle asettaminen ei useinkaan tee kasville hyvää.

Kuuma kesäsää on ollut suomalaistenkin ilona viime viikkojen ajan. Vaikka lämpö helliikin, saattaa se tuoda mukanaan myös ikäviä ongelmia. Esimerkiksi kodin sisälämpötila saattaa nousta todella korkeaksi ja olosta tulee epämukava.

Lämmöstä kärsivät ihmisten lisäksi myös kodin virherkasvit, joten niiden hoitoon tulee kesällä kiinnittää erityistä huomiota. Yksi suurin virhe on esimerkiksi se, että asettaa kasvin liian kuumalle tai vaihtoehtoisesti vetoisalle paikalle. 

- Kasvia ei missään nimessä saa laittaa tuulettimen viereen. Tuuletin kuivattaa ilman kasvin ympäriltä ja sen kosteus katoaa. Tämä saattaa johtaa kuivumiseen ja pahimmillaan koko kasvi kuolee, kasviasiantuntija Felix Wilson kertoo.

Wilsonin mukaan tärkeintä kasvin hyvinvoinnille onkin se, että sitä kastellaan oikein. Kasveilla on erilaisia tarpeita ja siksi osaa voi kastella liian vähän, osaa taas liian paljon. 

Kasveja kannattaa aina kastella huoneenlämpöisellä vedellä. Liian kylmä tai kuuma vesi on kasville shokki. Voit helposti testata kasvin veden tarpeen, kun kokeilet multaa hieman syvemmältä. Jos se tuntuu kuivalta, kastele. Jos kostealta, kasvi pärjää vielä ilman vettä. 

Myös kasteluajalla on väliä. Huonekasvit olisi hyvä kastella myöhään illalla tai aikaisin aamulla. Tämä estää muun muassa sen, että vesi haihtuisi liian nopeasti. 

Trooppiset kasvit, kuten kaktus, sen sijaan nauttii sumuisesta lämmöstä. Siksi sitä kannattaa suihkutella suihkepullon avulla. Jos suihkepulloa ei ole, voi kasvit siirtää kylpyhuoneeseen siksi aikaa, kun käy suihkussa, sillä ne nauttivat tästä höyrykylvystä. 

Lue myös: Viherkasvien yllättävät terveysvaikutukset listattiin - vähentävät muun muassa ahdistusta

Lue myös: Anna viherkasveille uutta puhtia - näin vaihdat mullat

Lähde: Metro.Co.Uk

Julkaistu ensimmäisen kerran 28.6.2020.

Kilpailut

Uusimmat