Kuva: Shutterstock

Tuunaa viinistä kevyt kesäjuoma - katso, miten saat uudenlaista makua tuttuun spritzeriin

22.06.2021 20:15 - Reija Saarinen

Viini on kelpo pohja myös kevyille drinkeille.

Viini ja etenkin valkoviini on oiva kesäjuoma. Se on kevyttä ja kelpaa täydellisesti myös erilaisten spritzer-juomien pohjaksi. 

Spritzer eli viinipohjainen, usein kivennäisvedellä jatkettu juoma on monen suosikki kesähelteillä. Sitä voi varioida moni eri tavoin, vaikka likööreitä ja marjoja lisäämällä, joten jokainen varmasti saa loihdittua oman suosikkinsa. 

Ravintola Murun sommelier Taneli Lehtosen mukaan myös pihapiiristä löytyviä villiyrttejä kannattaa suosio spritzereissä. 

- Suomi on siitäkin hieno maa, että meillä on käytössä erilaisia marjoja ja villiyrttejä erittäin paljon. Yrttien keruu on sitä paitsi hauskaa, myös usein ilmaista. 

Suomen luonnossa kasvavia villiyrttejä ovat muun muassa vuohenputki, voikukka ja nokkonen. On kuitenkin hyvä muistaa, että kerää vain niitä yrttejä, jotka tunnistaa. Suomen luonnossa kun on myös myrkyllisiä kasveja.

Esimerkiksi voikukasta voi loihtia voikukkasiirappia, joka tuo kivan lisän kesäiseen juomaan. 

- Villiyrttejä kannattaa ehdottomasti kokeilla joko sellaisenaan tai käsiteltynä. Ne tuovat juomaan kivaa makua ja aromikkuutta, Lehtonen vinkkaa. 

Lue myös: Viiniä maistetaan ravintolassa ennen kuin lasit täytetään kunnolla - yllättääkö syy?

Lue myös: Minkä värinen viini aiheuttaa pahimman krapulan? Tiede selvitti

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 27.6.2020.

Kilpailut

Uusimmat