Kuva: Shutterstock

Ovatko keksisi kuivia korppuja? Saatat jättää epähuomiossa reseptissä välistä olennaisen kohdan

17.07.2019 11:15 - Milena Raappana

Moni haluaa säästää aikaa ja jättää välistä tärkeän toimenpiteen, mutta se sattaa kostautua loppupeleissä.

Monilla on leipomisessa omat kikkansa saada leivoksista juuri omaan makuun sopivia. Luottoreseptin aineksien määrää ja paistoaikaa sovelletaan, mutta keksejä leipoessa on yksi kohta, jota ei pitäisi missään nimessä jättää välistä, vaikka kuinka tekisi mieli. 

Keksitaikina pitäisi nimittäin jäähdyttää jääkaapissa ennen keksien pyörittelyä pellille ja uuniin laittamista. Moni luultavasti makeanhimon vallassa ajattelee säästävänsä aikaa skippaamalla tämän kohdan, mutta jäähdyttämisellä on itseasiassa merkittävä rooli keksien maussa ja koostumuksessa. 

Vähintään 30 minuutin käyttäminen jääkaapissa auttaa rasvoja kovettumaan, jolloin keksit eivät leviä uunissa niin nopeasti. Tällöin saat littanoiden ja korppuisten keksien sijaan meheviä ja pullukoita herkkupaloja. 

Lisäksi jäähdytys tuo keksien maun paremmin esiin. Tähän vaikuttaa muutamakin eri seikka. Ensiksikin kuivat ainekset imevät kosteat itseensä, jolloin taikina ei ole yhtä vetelä ja maut pääsevät loistamaan. Tuloksena on tasaisesti paistuneet keksit, jotka ovat kullanruskeita. Toiseksi jäähdytys antaa aikaa jauhojen pilkkoutua sokerin kanssa, jolloin kekseistä tulee makeampia. Pieni odottelu on siis täydellisten keksien arvoista. 

Lue myös: Helpot herkkukeksit syntyvät kolmesta ainesosasta - katso resepti

Lue myös: Tuplasuklaakeksi tyydyttää vaativammankin makeannälän

Lähde: Fox News

Kilpailut

Uusimmat