Kuva: Shutterstock

Onko suunnitelmissa kodin remontointi? Kolme kohtaa, jotka on syytä ottaa huomioon

12.07.2019 11:00 - Lauri Kujanpää

Remonteissa on hyvä muistaa varautua yllätyksiin.

Kun kotia halutaan uusia, on edessä usein suuriakin remontteja. Pienet työt, kuten listojen vaihtaminen, ovenkahvojen uusiminen tai vaikkapa seinien maalaaminen hoituu yleensä omin käsin.

Mutta entä sitten, jos edessä onkin isompia projekteja. Usein rahaa kulutetaan esimerkiksi pihan kokonaisvaltaiseen uusimiseen, kattoremonttiin tai kylpyhuoneen- tai keittiön päivittämiseen.

Remontteja pohtiessa on syytä muistaa ainakin seuraavat kolme asiaa:

1. Suunnittele tarkasti

Kuten sanotaan, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Älä siis ryhdy remontteihin ilman kunnollisia suunnitelmia sekä budjetteja. Pohdi materiaaleja sekä sitä, mitä remontilta haluat ja kuinka paljon olet valmis maksamaan?

Myös taloyhtiön mietteitä on syytä udella suurissa pihamuutoksissa, jos asuu esimerkiksi rivitaloalueella.

2. Kilpailuta ammattilaiset

Usein suuret työt ovat oman osaamisen ulkopuolella, joten ammatti-ihmisten palkkaaminen on suositeltavaa, jotta jälki on haluttua ja vakuutusasiat pysyvät kunnossa. Tarjouksia kannattaa lähettää useammallekin toimijalle, jotta remontille saa hyvän hintalaatusuhteen.

Kannattaa myös muistaa, että remontin tilaaja saa arvonlisäverollisista remonttitöistä kotitalousvähennystä, jos työt tilataan ammattilaiselta

3. Varaudu yllätyksiin

Usein remonteissa aikataulut saattavat paukkua yllätysten vuoksi. Voi esimerkiksi käydä niin, ettei laadittu suunnitelma olekaan mahdollinen ja sen tilalle tehtävä nopeita ratkaisuja.

Tällaisessa tilanteessa on hyvä muistaa olla kärsivällinen sekä ymmärtää, että loppuun asti panostaminen kannattaa. Tärkeintä projektissa on kuitenkin lopullinen jälki. Myös budjetit saattavat usein kasvaa suunniteltua suuremmaksi, joten siihen on hyvä varautua.

Kilpailut

Uusimmat