Kuva: Shutterstock

Rohkaise lastasi oikein ilman liikaa pomotusta - 3 tärkeää ohjetta

04.05.2019 09:15 - Karoliina Kotala

Jokainen vanhempi toivoo lapselleen parasta, mutta kasvatus voi toisinaan olla haastavaakin.

Useimman vanhemman toiveena on, että omasta lapsesta kasvaisi lopulta onnellinen ja tasapainoinen aikuinen. On silti hyvin yleistä, että vanhemmat ohjaavat ja pomottavat liikaa lastaan yrittäen muokata häntä toiveidensa mukaiseksi. Alla kolme asiantuntijan ohjetta, jotka jokaisen vanhemman olisi hyvä muistaa:

Älä toteuta omia haaveitasi lapsillasi

Useimmassa vanhemmassa tulee toisinaan ilmi turhankin pomotteleva aikuinen. Anna lapsellesi tilaa osoittaa kiinnostuksensa harrastuksiin ja asioihin, vaikka se tarkoittaisi sitä, että joutuisit luopumaan omista unelmistasi.

Tarjoa tukea

Vaikka tuntuisi, ettei lapsella itsellään ole tajua siitä, mikä olisi hänen suuntansa, luota lapseesi ja tue ja kannusta häntä. Jos todella haluat lapsesi menestyvän, nosta esille hänen vahvuuksiaa, olivatpa ne mitä tahansa. Rohkaise lastasi seuraamaan unelmiaan ja muistuta heitä siitä, kuinka tärkeitä ne ovat.

Anna tilaa yrittää

Tarjoa lapsellesi mahdollisuus tutustua eri oppialoihin ja harrastuksiin. Mikä parempaa, tutustukaa niihin yhdessä, sillä se on parasta laatuaikaa yhdessä. Liian tuputtamisen sijaan, pidä lastasi kädessä ja anna hänen näyttää tietä. On upeaa, jos lapsesi kokee, että hänellä on mahdollisuus kokeilla, sillä epäonnistuessaankin olet hänen lähelläsi.

Lähde: Closer

Lue myös: Kauneimmat ja taatusti uniikit äitienpäivälahjat, joista kallein maksaa 32 euroa - katso

Kilpailut

Uusimmat