Kuva: Valmistaja

Uutta Muumi-astiastoa tähdittävät animaatiosarjan hahmot - katso kuvat uutuuksista

03.05.2019 12:00 - Reija Saarinen

Astioissa seikkaillee tuttuun tapaan Muumipeikko.

Yhteistyössä Moomin Charactersin kanssa Arabia vie Muumi-tuotteet animaatioiden maailmaan tuomalla markkinoille Moominvalley-sarjan mukit. Astioissa seikkaillee tuttuun tapaan Muumipeikko.

3D-animaatiot perustuvat Tove ja Lars Janssonin originaalikuvituksiin ja ovat uskollisia alkuperäisille tarinoille. Osoituksena tästä animaatioissa nähdään Janssonille ominaista valojen ja varjojen käyttöä, joiden avulla luodaan taitavasti seikkailun tuntua Muumilaaksoon ja sen lähiympäristöön.

- Uskomme, että sarjan myötä Muumit saavat uutta yleisöä animaatioiden parissa kasvaneista lapsista ja nuorista”, taustoittaa Nora Haatainen Fiskarsin lisenssiliiketoiminnasta.

Animaatiokuvien siirto vaatii työtä. Animaatiosarjan kuvitukset eivät suoraan sovellu keraamiselle pinnalle, joten kuvien toistaminen vaatii paljon erityisosaamista, esivalmistelua, materiaalin tuntemusta ja värien hallintaa.

Animaatiokuvat rasteroidaan eli eri sävyt muutetaan erikokoisiksi rasteripisteiksi, jotta kuva on mahdollista painaa mukin pintaan. Koristelussa käytetään korkean polton tekniikkaa, jossa kuvitus sulaa lasitteen alle 1200 asteessa. Tämä takaa astioiden erittäin korkean laadun. Arabia Moominvalley -sarja on myymälöissä 19. kesäkuuta 2019 alkaen ja mukit on varustettu erityisellä pohjaleimalla.

Kuvat tuotteista pääset katsomaan alta.

(kuva: Valmistaja)

(kuva: Valmistaja)

(kuva: Valmistaja)

(kuva: Valmistaja)

(kuva: Valmistaja)

(kuva: Valmistaja)

(kuva: Valmistaja)

(kuva: Valmistaja)

Lue myös: Nuuskamuikkusen hahmoa muutettiin uuteen Muumit-versioon - on nyt puhelias!

Kilpailut

Uusimmat