Kuva: Shutterstock

Selätä vaatekaapin kaaos - 8 vinkkiä, joiden avulla teet urakasta helppoa ja nopeaa

06.02.2019 18:15 - Emmi Moilanen

Vaatekaappia siivotessa on hyvä pohtia sitä, ovatko jotkut vaatteet yhä siellä vain tunnearvonsa takia.

Uutisoimme aiemmin seikoista, joiden perusteella tiedät, että vanhasta tai käyttämättömästä vaatteesta on aika luopua. Pääset lukemaan artikkelin tästä. Jos kuitenkin päätät ryhtyä toden teolla siivouspuuhiin ja ryhdyt raivaamaan vaatekaappia perinpohjaisesti, ota haltuun Bustle-sivuston laatimat täsmävinkit siisteyden takaamiseksi.

8 kultaista ohjetta:

1. Pura vaatekaappisi kokonaan tyhjäksi esimerkiksi hylly kerrallaan ja pohdi jokaisen vaatekappaleen kohdalla erikseen, onko vaatteelle vielä käyttöä. Entä milloin viimeksi olet käyttänyt kyseistä vaatetta?

2. Sitä mukaa kun käyt läpi vaatteita, jaa ne kierrätykseen, ehkä ja kyllä -kasoihin. Tämä nopeuttaa vaatteiden järjestämistä takaisin kaappiin sekä kierrätystä.

3. Jos vaatteiden karsiminen tuntuu vaikealta, aloita itsestään selvistä vaatekappaleista. Siirrä ehdottomat suosikkivaatteesi kyllä pinoon ja karsi rikkinäiset sekä kulahtaneet kierrätykseen menevään kasaan.

4. Sovita vielä kertaalleen kaikkia vaatteita, jotka aiot säästää. Näin tiedät varmasti, että vaatekaapistasi löytyy vain sellaisia asukokonaisuuksia, jotka istuvat yllesi täydellisesti.

5. Jos vaatekappaleiden karsiminen tuntuu vaikealta, ota avuksesi kaksi kysymystä. Tuoko vaate minulle iloa? Entä olenko käyttänyt sitä viimeisen puolen vuoden aikana? Jos vastaat kyllä, vaatekappale on yhä säilyttämisen arvoinen.

6. Tee ”ehkä-laatikko.” Vaatteiden karsimista voi auttaa myös ajatus siitä, ettei kaikesta tarvitse luopua heti. Laita ehkä-pinossa olleet vaatteet laatikkoon ja katso tilannetta uudelleen muutaman kuukauden, puolen vuoden tai vaikkapa vuoden kuluttua. Vaatteet, jotka ovat yhä käyttämättöminä laatikossa, ovat käyneet sinulle tarpeettomiksi.

7. Mieti kuinka paljon omistat vaatteita vain muistojen takia. Jos haluat säästää tiettyjä vaatekappaleita tai asusteita tunnesyistä, raivaa niille säilytystilaa muualta kuin vaatekaapista.

8. Mieti, mistä vaatteista riittäisi vain yksi kappale. Jos esimerkiksi käytät kesäisin vain tiettyä kukkamekkoa, tarvitsetko kaappiisi roikkumaan toista, lähestulkoon identtistä vaatekappaletta käyttämättömänä?

Lue myös: Pukeuduin viikon markettivaatteisiin - enkä ole koskaan saanut yhtä paljon kehuja, katso kuvat

Lue myös: Suorista vaatteet ilman silitysrautaa – 4 nopeaa niksiä

Lue myös: Muuttuvatko vaatteet nopeasti nukkaisiksi? 6 virhettä, joihin saatat sortua huomaamattasi

Lähde: Bustle

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat