Kuva: Shutterstock

Henkarikikka ja 4 muuta vinkkiä pitävät vaatekaappisi ojennuksessa - ota käyttöön jo tänään

21.01.2019 14:15 - Emmi Moilanen

Helpon henkarikikan avulla voit selvittää, mitä vaatteita todella käytät ja mitkä vaatekappaleet roikkuvat enää vain koristeena.

Omaa vaatekaappia on hyvä käydä läpi aika ajoin ja karsia tarpeettomaksi jääneet vaatekappaleet pois tilaa viemästä. Joskus urakan aloittaminen voi kuitenkin tuntua vaikealta, varsinkin, jos vaatemäärä on päässyt paisumaan todella suureksi.

Bustle kokosi yhteen käytännölliset vinkit, joiden avulla siivoat vaatekaappisi järjestelmällisesti ja helposti. Suomensimme vinkit alle.

Suunnittele etukäteen

Vaatekaapin raivaamista voi helpottaa huomattavasti huolellinen suunnittelu etukäteen. Selvitä, mikä on suurin ongelmakohtasi; onko sinulla liikaa paitoja, mekkoja vai farkkuja. Suunnitelmallisuus säästää myös aikaa ja tiedät heti, mihin tarttua ensimmäisenä.

Kokeile henkarikikkaa

Käännä rekissä kaikki henkareiden koukut ”väärin päin” niin, että avonainen osa osoittaa kohti sinua. Kikan on tarkoitus selventää sitä, mitä vaatteita tulet käyttäneeksi ja mitkä lojuvat vain koristeena.

Sitä mukaa kun otat henkareista vaatteita käyttöön, aseta ripustin normaalisti takaisin rekkiin. Tarkista esimerkiksi kuuden kuukauden jälkeen, kuinka monta koukkua on yhä käännettynä niin, että avonainen osa on kohti sinua. Tämän avulla huomaat, mitä vaatteitta olet käyttänyt viimeisen puolen vuoden aikana ja mitkä ovat jääneet tarpeettomiksi.

Osallistu vaatevaihtajaisiin

Kerää ystäväjoukko kasaan ja kokoontukaa vaatevaihtajaisiin. Jokainen tuo omia, käyttämättömäksi jääneitä vaatteitaan vaihdettavaksi. Tällä keinolla pääsette eroon kaapin perukoille jääneistä, tarpeettomista vaatekappaleista ja saatte kuin ilmaiseksi tilalle jotain uutta sekä mieluista.

Luota vaistoosi

Bustlen artikkelissa muistutetaan, että myös vaatekaappia raivatessa tulisi rohkeasti luottaa omaan vaistoon. Jos ensimmäinen ajatuksesi on, että vaate ei tunnu enää mieluiselta, älä kyseenalaista itseäsi liikaa.

Ota ystävä avuksi

Ystävän kriittinen mielipide voi olla avuksi erityisesti sellaisissa tilanteissa, kun et ole itse varma, onko vaatteelle enää tulevaisuudessa käyttöä vai ei.

Lue myös: Helpot niksit nopeuttavat kodin siivoamista – katso lista ja ota vinkit osaksi omaa arkeasi

Lue myös: Tiedätkö, kuinka usein suihkuverho tulisi pestä? Vastaus yllättää

Lue myös: 5 asiaa, jotka jäävät usein kodin siivouksessa puhdistamatta – oletko sinäkin unohtanut?

Lähde: Bustle

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat