Kuva: Shutterstock

Vaihda kinkku kevyempään - herkullinen sitruunakana syntyy helposti

29.12.2018 17:15 - Karoliina Kotala

Jos kinkku ja kala alkavat jo kyllästyttää, nappaa kauppareissulta ostoskoriin kevyen ja maukkaan sitruunakanan ainekset.

Kanaa on harvassa kodissa tarjolla joulupöydässä ja siksi se onkin mukavaa vaihtelua jouluruokien jälkeen. Kananrinta onkin kevyt ja maistuva eväs, etenkin raikkaalla sitruunavivahteella.

Sitruunakana

400-900 g broilerin rintaleikkeitä

Puolikkaan sitruunan kuori raastettuna

Puolikas sitruuna ohuina siivuina

40 g voita

3 tl valkosipulimurskaa tai 3 valkosipulin kynttä murskattuna

2 tl rosmariinia hienonnettuna

1. Aseta broilerit uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Muista ottaa kanat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.

2. Sekoita lautasella keskenään sitruunankuoriraaste, valkosipulimurska, voi ja rosmariini.

3. Levitä sekoittamasi maustevoi broilerin nahan alle ja lisää nahan alle lopuksi vielä sitruunaviipaleita.

4. Paista kanoja uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa vaikkapa raikkaan salaatin kanssa.

Lue myös: Joulun ykkösherkku on salmiakkinen Rocky Roads - kokeile helppoa reseptiä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat