Kuva: Shutterstock

Helpot ja nopeat niksit, joiden avulla vähennät ruokahävikkiä - ota käyttöön jo tänään

07.08.2018 19:45 - Emmi Moilanen

Jääkaapin järjestämisellä ja ruokien oikeanlaisella säilytyksellä on suuri rooli ruokahävikin torjumisessa.

“Osta vain mitä tarvitset” ja ”hyödynnä pakastamista” ovat lauseet, jotka usein toistuvat puhuttaessa ruokahävikin vähentämisestä. Näiden toimivien vinkkien lisäksi Independent-sivusto listasi myös muut toimivat niksit, joiden avulla hyödynnät jääkaappisi sisällön taloudellisesti niin, että ruokaa ei tarvitsisi heittää pois lainkaan.

Vanhat eteen ja uusimmat taakse -tekniikka

Jos ruokahävikkiä taloudessasi aiheuttaa erityisesti se, että et muista, mitä tuotteita olet ostanut ja avannut milloinkin, jääkaapin uudelleen järjestäminen voi tuoda pulmaan ratkaisun.

Järjestä parasta ennen -päiväystä lähenevät ja jo avatut tuotteet jääkaappiin etualalle. Pura uudet ostokset puolestaan hyllyjen takaosaan. Näin pysyt kartalla siitä, mitkä tuotteet ovat jääkaapissasi tuoreita ja mitkä puolestaan pitäisi hyödyntää ruuanlaitossa mahdollisimman pian.

Säilö oikein

Jo kokatut aterian tähteet, maitotuotteet ja liha tulisi pakata ilmatiivisti kelmuun tai muovisiin säilytysrasioihin. Tällä keinolla varmistat, että ruoka säilyy syömäkelpoisena mahdollisimman pitkään vielä valmistamisen jälkeenkin.

Kuivat aineet kuten pasta, jauhot, mausteet ja pähkinät tulisi puolestaan säilöä lasipurkeissa, joista löytyy kuminen tiiviste ja sulkemista varten tarkoitettu klipsi.

Hyödynnä tähteet säännöllisesti

Ota esimerkiksi erilaiset omeletit ja frittatat säännölliseksi osaksi viikon ruokasuunnitelmaasi. Nämä nimittäin ovat sellaisia annoksia, joiden joukossa voit hyödyntää muiden päivien jämäruokia tehokkaasti.

Tarkkaile annoskokojasi

Ruokahävikin vähentämistä edesauttaa myös kirjanpitäminen siitä, mitä tuotteita ja kuinka paljon ruokaa heität esimerkiksi viikon aikana roskiin. Pidä silmällä myös sitä, kuinka suuri osa annoksista jää syömättä.

Lue myös: Ruoka-aineet, jotka auttavat ehkäisemään syöpää - löytyykö jo sinun jääkaapistasi?

Lue myös: Säästä rahaa helposti - 8 konkreettisen vinkin avulla onnistut

Lähde: Independent

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat