Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Sun-Maid -rusinat
7 tarjoiluideaa juhlapöytään
Makeat tarjoilut:
Suklaa-rusinatryffelit
Tarvitset:
200 g tummaa suklaata
300 g ranskankermaa
½ dl rusinoita (esim. Sun Maid)
½ dl cashew-pähkinöitä
koristeluun: kaakaojauhetta, tomusokeria ja mantelirouhetta tai kookoshiutaleita
Valmistusohje:
Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää se huoneenlämpöisen ranskankerman sekaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Siirrä massa tunniksi jääkaappiin kovettumaan. Ota teelusikallinen massaa ja laita keskelle yksi rusina ja yksi pähkinä. Muotoile palloiksi ja pyörittele kaakaojauheessa, tomusokerissa tai mantelirouheessa. Nostele valmiit tryffelit tarjoiluastiaan ja siirrä kylmään odottamaan tarjoamista.
Täyteläinen juustokakku
Pohja
Tarvitset:
200 g Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte
Tarvitset:
250 g mascarponejuustoa
250 g ranskankermaa
2 dl kermaa
1 dl rusinoita (esim. Sun Maid)
1,5 dl tomusokeria
3 liivatelehteä
1 limen mehu
Valmistusohje:
Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulatetun voin kanssa tasaiseksi massaksi. Painele massa tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan. Kiehauta rusinat pehmeiksi tilkassa rommilla maustettua vettä ja jäähdytä. Sekoita ranskankerma, limemehu, rusinat ja mascarpone kevyesti vatkaten. Vatkaa kerma sekä tomusokeri löysäksi vaahdoksi ja sekoita mascarponeseoksen kanssa. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja sulata liivatteet siinä. Sekoita sulatettu liivate muuhun massaan ja kaada seos keksipohjan päälle vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele tuoreilla marjoilla.
Suolaiset tarjoilut:
Munakasrulla
Tarvitset:
8 kananmunaa
1 dl kasvislientä
1 pieni sellerin varsi
100 g herkkusieniä
½ dl rusinoita (esim. Sun Maid)
1 pieni sipuli
2 rkl kermaa tai maitoa
suolaa, currya, pippuria
Valmistusohje:
Riko kananmunat kulhoon, lisää kasvisliemi, kerma (tai maito) sekä mausteet ja vatkaa kuohkeaksi. Paista pilkottuja vihanneksia, sieniä ja rusinoita keskilämpöisellä paistinpannulla muutama minuutti. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla ja kaada munakasseos uunipellille. Ripottele päälle rusina-vihannesseos ja laita 175 asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi. Kääri valmis munakas pitkittäin rullalle leivinpaperia apuna käyttäen, anna hetken vetäytyä ja leikkaa viipaleiksi.
Rusinaleipä sillivoilla
Tarvitset:
5 dl piimää
1 pss kuivahiivaa
50 g voita
250 g rusinoita (esim. Sun Maid)
3 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
3 dl mallasta
2 tl suolaa
Sillivoi
Tarvitset:
5 kananmunaa
50 g voita
50 g silliä
1/2 dl rusinoita
tuoretta tilliä
valkopippuria
tilliä ja rusinoita koristeluun
Valmistusohje:
Sekoita kädenlämpöiseen piimään kuivahiiva. Sulata voi ja anna jäähtyä hieman. Lisää kuivat ainekset vähitellen koko ajan taikinaa sekoittaen. Lisää voisula. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia ja siirrä taikina voideltuun leipävuokaan. Anna kohota vielä hetki. Paista rusinaleipä 170 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, jonka jälkeen sammuta uuni ja jätä leipä vielä uunin jälkilämpöön hautumaan.
Valmista sillivoi. Keitä kananmunat kypsiksi ja jäähdytä hieman. Kuori kananmunat ja poista keltuaiset. Murskaa kananmunat ja sekoita pehmeä voi hakkeluksen joukkoon. Hienonna silli, rusinat ja tilli joukkoon. Mausta valkopippurilla. Leikkaa leivästä haluamasi kokoisia siivuja ja laita päälle sillivoita. Koristele leivät tillillä ja rusinoilla.
Couscous-salaatti
Tarvitset:
3,5 dl vettä
3,5 dl couscousia
1,5 dl rusinoita (esim. Sun Maid)
1 paprika
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni punasipuli
1 dl herneitä
1 rs kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
1 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria
Valmistusohje:
Kiehauta rusinat voilla maustetussa vedessä. Kaada rusinavesi couscousin päälle. Lisää öljy, hunaja sekä mausteet ja sekoita huolella. Paista pieniksi pilkotut kasvikset oliiviöljyssä kypsiksi ja sekoita couscousin joukkoon. Sekoita kastikkeeksi salaatille itse tehty tzatsiki maustamattomasta jogurtista, kurkusta ja valkosipulista.
Focaccia
Tarvitset:
1 pkt tuorehiivaa
4 dl vettä
8 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
½ dl rusinoita (esim. Sun Maid)
1 dl mustia oliiveja
1 pieni kesäkurpitsa
½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot, suola ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa kymmenen minuuttia ja jätä se lepäämään puoleksi tunniksi. Painele taikina öljyttyyn vuokaan tasaisesti ja anna sen kohota 20 minuuttia. Levitä pilkottu kesäkurpitsa, rusinat, oliivit ja tilkka öljyä taikinan päälle ja painele täytteitä taikinan sisään. Anna kohota vielä hetken ja ripottele päälle sormisuolaa. Paista focaccia 225 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Tapenade
Tarvitset:
200 g mustia oliiveja
1 puntti persiljaa
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sitruunamehua
½ dl rusinoita (esim. Sun Maid)
½ dl kapriksia
½ dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Valmistusohje:
Kiehauta rusinat pehmeiksi tilkassa vettä. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella.
Lue myös: Juoksemalla kesäkuntoon! – muista nämä 5 asiaa