Kuva: Shutterstock

12 arkista muutosta, joiden avulla säästät rahaa - ota vinkit käyttöön jo tänään

12.05.2018 16:15 - Emmi Moilanen

Säästöpakkausten suosiminen, kotona kokkaaminen sekä kauppalistan laatiminen voivat auttaa sinua säästämään selvää rahaa.

Säästäminen vaatii malttia erityisesti silloin, jos kohteena on jokin suurempi hankita tai sijoitus. Pankkitilin saldon kasvattaminen ei onneksi aina vaadi suuria sivuun siirrettyjä summia kerralla, vaan jo pienet arkiset teot voivat tehdä ihmeitä säästöpossusi hyvinvoinnille.

Popsugar kokosi yhteen arkiset vinkit, joita noudattamalla säästöön alkaa kertyä nopeasti yhä suurempia summia rahaa. Suomensimme parhaimmat vinkit alle.

Kokeile näitä:

1. Jätä kahvilasta ostetut take away -juomat väliin ja ala sen sijaan kantaa mukana termospulloa, johon voit keittää jo kotona aamukahvin työmatkalle mukaan otettavaksi.

2. Jos huollat kynsiäsi säännöllisesti ammattilaisen luona, kokeile luopua tekokynsistä vaikkapa kesän ajaksi ja lakkaa itse sormien sekä varpaiden kynnet herkullisilla kesän sävyillä.

3. Tee tietoinen päätös vähentää ravintoloissa syömistä ja keskity sen sijaan kokeilemaan uusia reseptejä sekä makuyhdistelmiä omassa keittiössäsi.

4. Valmisruokien ostamisen sijaan ryhdy kokkaamaan itse myös eväät töihin.

5. Ryhdy säästämään euro päivässä, jolloin jo pelkästään yhdessä kuukaudessa kerrytät säästöjäsi kolmenkymmenen euron verran.

6. Osta vesipullo, joka on tehty lasista tai ruostumattomasta teräksestä. Enää sinun ei tarvitse ostaa muovipulloja pitkin päivää kaupasta.

7. Muista sammuttaa valot ja elektroniikkalaitteet aina kotoa lähtiessäsi.

8. Käy kaapit sekä vaatevarastot läpi ja myy tarpeettomat tavarat kirpputorilla. Näin ansaitset säästöön hieman rahaa ja raivaat lisää säilytystilaa kotiisi.

9. Välty heräteostoksilta ja tee ostoslista ennen ruokakauppaan lähtemistä. Tämä helpottaa myös esimerkiksi viikon ruokien suunnittelua, eikä kauppaan tarvitse lähteä montaa kertaa viikon aikana.

10. Suosi säästöpakkauksia tehdessäsi esimerkiksi pesuaine, wc- ja talouspaperiostoksia.

11. Katkaise sellaiset suoratoistopalvelujen tilaukset, joiden tarjoamaa sisältöä et aktiivisesti hyödynnä. Sama pätee myös esimerkiksi lehtitilauksiin ja nykyisin hyvin vähälle huomiolle jääneisiin harrastuksiin.

12. Ryhdy suosimaan ystäviesi kanssa ilmaisia ajanviettotapoja. Kokeilkaa esimerkiksi puistojoogaa tai muita paikkakuntanne ilmaistapahtumia.

Lue myös: Osaatko hallita raha-asioitasi riittävän hyvin? 8 paljastavaa merkkiä

Lue myös: Haluatko säästää aikaa keittiössä? Lue 5 ammattikokkien nerokasta vinkkiä

Lähde: Popsugar

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat