Kuva: Shutterstock

Uudet vaatteet tulisi aina pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa - asiantuntija kertoo, miksi

28.02.2018 17:45 - Iiro Myllymäki

Uusista vaatteista voi tarttua käyttäjään esimerkiksi täitä.

Olet varmasti ollut tällaisessa tilanteessa: olet juuri ostanut uuden vaatteen ja haluat heti laittaa sen päällesi esitelläksesi uutta ostostasi ystävillesi. Näin ei kuitenkaan asiantuntijan mukaan tulisi tehdä. Uudet vaatteet nimittäin tulisi pestä aina ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Kaupasta ostetuista vaatteista ei koskaan voi tietää, kuinka moni on sovittanut niitä ennen sinua. Näistä vaatteista saattaa tarttua uuteen omistajaan täitä ja niistä voi saada syyhyn tai muita tarttuvia tauteja. Ihotautilääkäri Donald Belsito kertoo Today Show’ssa, että hän on uransa aikana nähnyt, että täitä ja sientä on siirtynyt ihmisestä vaatteeseen ja tätä kautta vaatteen uudelle omistajalle.

- Mitä hygieniaan tulee, vaatteiden peseminen ennen käyttämistä on hyvästä. Olen ihotautilääkärinä nähnyt outoja asioita, joten itse en ota mitään riskejä, Belsito sanoo.

Toinen syy, miksi uudet vaatteet tulisi pestä ennen käyttöä piilee siinä, että jotkin vaatteen valmistuksessa käytettävät kemikaalit voivat ärsyttää ihoa.

Today Show’n kyselyn mukaan 73 prosenttia noudattaa suositusta ja pesee ostamansa vaatteet ennen käyttöä.

Lue myös: Asiantuntija paljastaa: 5 vinkkiä, joilla vähennät myrkkykemikaaleja kodissasi ja kehossasi

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat