Kuva: Fotolia

Avokadosta löytyy nyt myös dieettiversio - sisältää huomattavasti vähemmän rasvaa

15.10.2017 09:15 - Karoliina Kotala

Superterveellisestä ja -suositusta avokadosta on nyt kehitelty kevyempi versio.

Avokado on viime vuodet ollut todellinen superhitti mikä näkyy nykyisin myös avokadojen hinnassa. Superhedelmästä löytyykin lukuisia terveyshyötyjä ja erittäin kaliumpitoinen avokado sisältää muun muassa runsaasti B-, E- ja K-vitamiinia.

Avokado kuitenkin sisältää myös enemmän rasvaa kuin useimmat muut hedelmät, vaikkakin suurin osa rasvasta on kertatyydyttymätöntä. Nyt kuitenkin kaloreita laskeville avokadojen ystäville on tarjolla dieetti-versiota avokadosta, sillä espanjalainen elintarvikevalmistaja on valmistanut kevytavokadon. Kyseinen light-versio sisältää 30 prosenttia vähemmän rasvaa kuin perinteinen avokado.

Kevytavokadossa sanotaan olevan mieto maku ja mehukkaampi ja kevyempi liha, joiden vuoksi kevytavokado sopisi erinomaisesti muun muassa smoothieihin ja cocktaileihin. Valitettavasti espanjalaisyrityksellä ei ole aikomusta myydä kevytavokadoja Espanjan ulkopuolella.

Hyvä on kuitenkin muistaa, että tavallisetkin, Suomessa myytävät avokadot ovat erittäin terveellinen vaihtoehto eikä avokadon ”rasvaisuudesta” kannata olla huolissaan. Tutkimuksissa on muun muassa todettu, että niillä henkilöillä, jotka säännöllisesti söivät avokadoja, oli muita kapeampi vyötärönympärys ja he söivät muita epätodennäköisemmin liian suuria annoksia ruokaa. Samaiset henkilöt myös onnistuivat muita paremmin painonpudotuksessa ja pudotettujen kilojen pitämisessä poissa.

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat