Kuva: Fotolia

Saako lapsen pakottaa halaamaan sukulaisia? "Se altistaa seksuaalisille hyväksikäyttäjille"

21.09.2017 07:45 - Senja Rapila - Luettu 759 kertaa

Perheellisen äidin kirjoitus on saanut monet havahtumaan yleiseen tapaan, missä lapsi miltei pakotetaan halaamaan tai suukottamaan sukulaista.

Oletko joskus sortunut lapsesi kanssa siihen, että käytte sukulaisissa ja lähtiessänne sanot lapsellesi, että halaappas tätiä/setää/ukkia/mummia? Jos vastasit kyllä, kannattaa jatkaa lukemista. CNN -sivustolla julkaistussa artikkelissa nimittäin todetaan, että lasta ei saisi koskaan pakottaa halaamaan edes sukulaisiaan.

- Lasten pakottaminen siihen, että toiset ihmiset koskettavat heitä vaikka he eivät sitä haluaisikaan, altistaa heidät seksuaalisille hyväksikäyttäjille. Suuri osa niistä ihmisistä on henkilöitä, jotka tuntevat lapsen ennestään, Katia Hetter, perheellinen toimittaja, kirjoittaa CNN:ssä.

Vaikka ajattelisitkin, että ei isoäidin halaamisella ole negatiivisia vaikutuksia lapsen kasvuun, Nichole M. kertoo artikkelin yhteydessä olevassa kommenttiboksissa, että hänen mielestään selitys on täysin järkeenkäypä.

- Rikot silloin lapsen mukavuusalueen, ja näin lapsi voi oppia päästämään kenet tahansa tälle epämukavuusalueelleen.

Myös Lisa E. perustelee oman kantansa hyvin artikkelin sivussa kertoen, että hän opettaa omaa poikaansa kunnioittamaan omaa kroppaansa ja mukavuusaluettaan:

- Opetamme lapsia kuuntelemaan omaa vaistoaan. Hän kertoo meille, jos hän tuntee olonsa epämukavaksi jonkun lähellä, yleensä kuiskaamalla. Hänen ei tarvitse koskaan koskea - tai tulla kosketuksi - jos hän tuntee olonsa epämukavaksi. Oli kyse perheestä tai muista ihmisistä. En koskaan tule pakottamaan häntä pussaamaan ketään, vaikka isotäti olisi kylässä, joka voisi loukkaantua asiasta. Halit ja pusut ovat poikani annettavissa, enkä voi pakottaa häntä siihen.

Alkuperäisen artikkelin perusteluineen kirjoittanut Hetter summaa, että lapselle tulisi tarjota vähemmän intiimejä tervehdystapoja, kuten kättelyä, mikäli lapsi ei vielä tunne sukulaista. Myös yläfemma voi olla sopiva, summaa Hetter.

Mitä mieltä sinä olet, onko oikein käskeä lasta suukottamaan tai halaamaan sukulaista, mikäli lapsi ei itse halua?

Saako lapsen pakottaa halaamaan/suukottamaan sukulaista?

Kyllä (10.87%)
Ei (89.13%)

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Ota käyttöön halausnappi - äidin keksinnön avulla voit helposti helpottaa lapsen kokemaa ikävää

Lue myös: Nyt saa nauraa! Ihmiset jakavat kuvia omista kakkukatastrofeistaan

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat