Kuva: Fotolia

Massiivinen mehiläispesä valtasi perheen talon - huomasivat ongelman, kun hunajaa tippui katon läpi

25.08.2017 20:15 - Katariina Auvinen

Tuhannet mehiläiset olivat kansoittaneet Isossa-Britanniassa asuvan perheen ullakon.

Mehiläiset voivat olla oikea riesa. Ne pääsevät tekemään pesän talon rakenteisiin pienenkin kolon kautta, mutta niiden häätäminen onkin yksi päänvaiva lisää. Isossa-Britanniassa asuvalla perheellä oli hieman suurempi mehiläisongelma, jonka laajuus paljastui hieman erikoisemmalla tavalla. 

Perheen kylpyhuoneen katosta alkoi eräänä päivänä tippumaan tahmeaa ainetta. Tarkemmin katseltuna aine paljastui hunajaksi, jota norui reilusti alas katon rajasta. Tässä vaiheessa nimettömänä pysyttelevä perhe aloitti kuumeisen mehiläispesän etsinnän. 

Pesä löytyikin ullakolta, jossa majaili tuhansia ja taas tuhansia mehiläisiä. Näiden pörriäisten koti oli niin valtava, että se peitti useita metrejä ullakosta. Pesä tuhottiin, mutta valitettavasti katon rakenteita piti repiä alas hunajan vuoksi. Hunaja nimittäin aiheutti massiiviset vahingot rakenteisiin ja ne piti korjata. 

Metro-julkaisu julkaisi Twitterissä kuvia prosessista, jossa käy ilmi kuinka iso pesä todellisuudessa oli. Katosta revittiin valtavia paloja hunajakennoa. Kun rakenteet olivat kunnossa ja maalattu, perhe pääsi muuttamaan kotiin. 

Lue myös: Auttaa krapulaan ja puhdistaa ihon - tiesitkö hunajan terveyshyödyistä?

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat