Kuva: Fotolia

Tutkimus: moni kokki jättää käsipesun välistä ja tulee töihin toipilaana

17.07.2017 19:15 - Bauer Media

Brittitutkimus paljastaa karun todellisuuden joidenkin kokkien välinpitämättömyydestä.

Kun tilaat ravintolassa hintavan annoksen, odotat varmasti myös vastinetta rahoillesi. Tuoreen brittitutkimuksen mukaan osa kokeista huolehtii kuitenkin valitettavan laiskasti hygieniasta.

Liverpoolin yliopiston tekemään tutkimukseen osallistui yli 200 paikallista kokkia. Muun muassa 16 prosenttia oli tarjoillut grillattua kanaa, jonka kypsyydestä he eivät olleet varmoja. Joka kolmas taas tunnusti tarjonneensa harmaantunutta lihaa, jonka parhaat päivät olivat jo takana.

Myös keittiöhygienian kulmakivi - käsipesu, unohtui yllättävän monelta. Jopa seitsemän prosenttia jätti käsipesun väliin sen jälkeen, kun he ovat käsitelleet raakaa lihaa tai kalaa. 

Myös kolmannes kokeista oli palannut töihin vain 48 tuntia sen jälkeen, kun heillä oli vielä ollut ripuli. Ehkä ajattelet, että kalliimmissa paikoissa tilanne on toinen. Valitettavasti tutkimus osoitti, että juuri hintavammissa ravintoloissa kokit jättivät käsipesun todennäköisemmin välistä. Syy fine dining -kokkien lyhyisiin sairaslomiin lienee siinä, etteivät he halua menettää paikkaansa arvostetussa työyhteisössä tai pettää tiimin luottamusta. Tämä tuskin lohduttaa ravintolakävijää, joka joutuu itse hakemaan sairaslomaa seuraavana aamuna.

Lähde: Food & Wine

Lue myös: Kesävinkki: Älä säilytä kuohuviiniä tai samppanjaa jääkaapissa yli kolmea päivää!

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat