Kuva: Fotolia

Haisevatko tekstiilit tunkkaisilta, vaikka pesit ne juuri? Katso, kuinka pääset hajuista eroon

04.07.2017 17:15 - Senja Rapila

Monelle tuttu ruokasooda auttaa tässäkin tapauksessa.

Jotkut saattavatkin tietää sen ongelman, kun ottaa puhtaat pyykit pois koneesta ja ajattelee niiden tuoksuvan kukkasilta. Ne eivät kuitenkaan tuoksu hyviltä ja mietit, miksi kone ei tee puhdasta jälkeä, vaan tekstiilit haisevat lähinnä märältä koiralta.

Pop Sugar -sivustolle puhunut asiantuntija Halle Cottis tietää kertoa, että tekstiilien ja varsinkin pyyhkeiden ummehtunut haju johtuu yleensä siitä, että talon kodinhengetär (eli pyykkien pesijä) käyttää liian paljon pesuainetta tai huuhteluainetta.

Cottis'in mukaan vähemmän on enemmän, ainakin mitä tulee pyykkien pesemiseen. Huuhteluaineesta voi jopa sivuston luopua kokonaan ja vaihtaa sen etikkaan.

Myös pesuväli vaikuttaa siihen, millä tavalla tekstiili imee hajuja itseensä. Esimerkiksi pyyhkeet tulisi pestä kolmen tai neljän käyttökerran jälkeen, sillä ne vangitsevat itseensä paljon erilaisia hajuja ja kosteutta.

Mitä tehdä, jos pyyhkeet haisevat?

Mikäli pyyhkeesi haisevat tunkkaisilta pesun jälkeen, löytyy niiden pelastamiseksi jokaisesta taloudesta keino: ruokasooda. Lisää pesukoneeseen pyyhkeiden joukkoon reilu desilitra ruokasoodaa, jos sinulla on normaalikokoinen pesukone. Älä lisää pesukoneeseen pesuainetta taikka huuhteluainetta.

Hoidon saattaa joutua toistamaan muutamaan kertaan, mutta tunkkainen haju lähtee lopulta pois. Ripustamalla pyyhkeet kuivumaan ulos auringonvaloon saat Pop Sugar -sivuston asiantuntijan mukaan parhaan lopputuloksen, kun auringon UV-valo puhdistaa pyyhkeestä viimeisetkin tunkkaisuuden jämät.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Yleiset vessamokat, jotka tekevät hallaa terveydelle - katso miten vältät

Lue myös: Myös aurinkovoide menee vanhaksi: Lue ihotautilääkärin neuvot auringonpalvojille

Lue myös: Pidä tuholaiset erossa kasveista - tehokas ja luonnollinen ötökkäkarkoite on helppo valmistaa kotona

Kilpailut

Uusimmat