Kuva: Fotolia

Äitienpäivä lähestyy - mitä lahjaksi äidille, joka ei halua tavaraa?

09.05.2017 08:45 - Mikko Räsänen

Aineettomat lahjat sopivat äideille, joilla tuntuu jo olevan kaikkea.

Äitienpäivän lähestyessä monessa kodissa mietitään, mitä antaa lahjaksi äidille, jolla tuntuu jo olevan kaikkea. Jos kaapit ja hyllyt ovat jo täynnä kaiken maailman tavaraa ja koriste-esineitä, voi olla vaikea löytää sellaista fyysistä lahjaa, joka olisi varmasti mieleinen. 

Voice.fi kokosi vinkkejä siitä, mitä antaa lahjaksi äidille, joka ei kaipaa enää yhtään turhaa tavaraa huusholliinsa. 

1. Elämyslahja

Liput konserttiin, teatteriin tai vaikka elokuviin ovat varmasti mieleinen lahja. Aina vaan upeammaksi lahja muuttuu, jos siihen on valmiiksi mietitty lastenhoitopalvelu joko puolison tai jonkun muun läheisen taholta, jolloin äiti voi oikeasti keskittyä odottamaan edessä olevaa kulttuurinautintoa. 
Elämyslahjoja tarjoavat esimerkiksi:
- Menolippu
- Tiketti
-
Ticketmaster

2. Liikuntalahja

Monet äidit haluaisivat liikkua enemmän kuin mihin he ehtivät. Salikortti ja sarjakortti ryhmäliikuntatunneille voi olla hieno lahja, jos uskoo, että äidin tulee myös käytettyä niitä. Käyttämättä jäädessään nuo voivat kääntyä päälaelleen ja aiheuttaa pikemminkin stressiä kuin iloa. Varma valinta voi olla tarjoa kertaluontoinen liikuntaelämys. Esimerksi viikko äitienpäivän jälkeen järjestetään Helsingissä Naisten kymppi ja Tampereella Likkojen lenkki -juoksutapahtumat. Rennot ja iloiset liikuntatapahtumat sopivat äideille aktiivijuoksijasta rentoon reippailijaan.
Juoksutapahtumien lippuja voi ostaa täältä: 
- Naisten kymppi
- Likkojen lenkki 

3. Hemmottelu

Äidit rakastavat hemmottelua, eikä sen tarvitse edes maksaa mitään. Aamiainen vuoteeseen, puolison valmistama jalkakylpy tai se, että puoliso on yllätyksenä tehnyt suursiivouksen, ovat kaikki ilahduttavia lahjoja, eivätkä vaadi lompakon avaamista. Kukkakimppu ja suklaalevy ovat edullisia ja taatusti toivottuja lahjoja, ja jos lompakon nyörejä haluaa avata, niin lahjakortti kauneushoitolaan tai hierojalle jää harvoin käyttämättä.

4. Omatekoiset lahjat

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Monesti mietitään turhaan, mitä äidille voisi ostaa, kun se paras lahja saattaakin olla omatekoinen. Jos puoliso esimerkiksi auttaa lapsia askartelemaan äidille kortit, ilahduttaa se äitiä varmasti. Ja mielikuvitus on rajana siinä, mitä puoliso voi itse tehdä lastensa äidille. Jollain on käden taitoja, toiselta luonnistuu runo. Tai ehkä perheen lasten kuvan voi viedä kameraliikkeeseen ja teettää äidille vaikka kahvimukin, jossa on lasten kuva. 

Lue äitienpäivästä lisää alta:

Lue myös: Tahattoman härski äitienpäiväkortti saa hirnumaan ääneen - katso kuva

Lue myös: Ilmainen äitienpäivälahja voi olla paras - reaktiot puhuvat puolestaan

Kilpailut

Uusimmat