Kuva: Fotolia

Säästä rahaa helposti vuonna 2017 - katso vinkit

31.12.2016 18:15 - Senja Rapila

Tarjousten metsästäminen ajoissa on yksi helppo keino, jolla voi säästää huomattavasti rahaa.

Jos et halua elää niukalla budjetilla, mutta haluat silti säästää edes jonkin verran rahaa ensi vuonna, on aika ryhtyä tositoimiin. Elite Daily on listannut muutaman vinkin, joiden avulla voi säästää huomattavasti rahaa, ihan huomaamattasi.

1. Järjestä vanhat kunnon kotibileet

Jos haluat juhlia, mutta säästää rahaa, voit kutsua ystäväsi sinun luoksesi viettämään iltaa. Jos et halua pitää "bileitä" kotonasi, voitte aloitella juomien suhteen alkuillasta ja kun siirrytte baariin, ei sinun tarvitse ostaa enää baarista juomista - ellet sitten itse tahdo. 

2. Metsästä tarjouksia

Tarjouksia, tarjouksia, tarjouksia.

 Ilmaislehtisten lukeminen tulee tässä vaiheessa tarpeen, kun on aika leikata ruokakuluja. Joka viikko eri ruokakaupoissa on erilaisia tarjoustuotteita, jotka kannattaa tarkastaa viikoittain. Jos löydät pakastettavia ruokatuotteita edullisesti, voit ostaa niitä pakkaseen. 

Jos tykkäät käydä ulkona ja erilaisissa tapahtumissa, pidä silmällä erilaisia tarjouksia. Jos vietät paljon aikaa elokuvateattereissa, voi tulla halvemmaksi ostaa sarjalippuja. Myös erilaisiin stand up -esityksiin sekä teatteriesityksiin löytyy satunnaisesti tarjouslippuja netistä.

3. Tee-se-itse

Esimerkiksi erilaisia sisutuselementtejä on helppo tehdä itse. Miksi kuluttaisit 60 euroa kaupasta ostettuun lamppuun, kun voit etsiä netistä käytetyn pohjan ja tuunata siitä omannäköisesi? Internet on pullollaan erilaisia ohjeita DIY-projekteihin, joista voit inspiroitua.

4. Valmista ruoka kotona

Jos käyt aktiivisesti ulkona syömässä, voi olla aika vähentää kulutusta tällä saralla. Jos olet tottunut lounastamaan aina yhdessä työkavereiden kanssa, tulee ruokailulle loppuvuodesta todella paljon hintaa. Jos haluat säästää ruuassa, on helppoa tehdä edullinen ruoka kotona ja ottaa se seuraavana päivänä mukaan töihin.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Tutkimus selvitti: Oikein tuhlattu raha tekee onnellisemmaksi kuin rakkaus

Lue myös: Oletko statuksenmetsästäjä tai rahan välttelijä? Tunnista, millainen rahankäyttäjä olet

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat