Kuva: Fotolia

Äidin ääni vaikuttaa lapsen sosiaalisiin kommunikaatiotaitoihin

18.05.2016 12:00 - Senja Rapila

Uuden tutkimuksen mielenkiintoisten tulosten vuoksi on hyvä soittaa äidille aika ajoin ja kysellä kuulumisia.

Uuden tutkimuksen mukaan äidin äänellä on todella suuri vaikutus lapsen aivojen toimintaan.

Stanfordin lääketieteellisen yliopiston tutkijat saivat tulokset seuraamalla 24 lapsen magneettikuvausten tuloksia 7-12-vuotiaina. Niistä ilmeni, että oman äidin ääni vaikuttaa lapsen aivojen osiin, jotka kontrolloivat tunteita, sosiaalista toimintakykyä ja aivojen palkitsemisjärjestelmää.

Tutkimusta johtanut tutkija Daniel Abrams kertoi, että useat sosiaalisista, kielellisistä ja tunteellisista menetelmistä opimme kuuntelemalla pelkästään oman äitimme ääntä. Saatujen tietojen mukaan lapsi tunnistaa oman äitinsä äänen alle sekunnissa.

Tulokset auttavat autismin tutkimisessa

Äidin ääni lähettää voimakkaita signaaleja aivoihin, joka aktivoi aivojen eri osia, kuten äänenkäsittelyä, aivojen palkitsemisjärjestelmää ja kasvojen toimintaa.

Tutkimuksen mukaan niillä lapsilla, jotka reagoivat voimakkaasti äitinsä ääneen, on huomattavasti paremmat sosiaaliset kommunikointitaidot muihin lapsiin verrattuna. Mikäli lapsi ei tunnista äidin ääntä, lapsen sosiaaliset kommunikaatiotaidot eivät pääse kehittymään normaalisti.

Tutkijoiden mukaan tämä tieto voi auttaa heitä muun muassa autismin tutkimisessa ja jatkotutkimukset koskevatkin yhteyttä äänentunnistuksen, autismin ja muiden samankaltaisten häiriöiden välillä.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Suomalaiskätilö tsemppaa äitejä: "Vauvat tietävät tasan tarkkaan mitä tekevät"

Lue myös: Estä bakteereja leviämästä - puhdista kaukosäädin helposti

Lue myös: Helppo kaava paljastaa, miten pitkä lapsestasi kasvaa - kokeile itse

Kilpailut

Uusimmat