Kuva: Antero Tenhunen

Miltä näyttävät Seinäjoen asuntomessujen kodit? Kurkista sisään ja bongaa uudet sisustustrendit

14.05.2016 09:15 - Tarja Vilén

Heinäkuussa alkavat Seinäjoen asuntomessut ovat vielä rakenteilla. Instagramissa esitellään jo messukohteiden sisustuksia.

Asuntomessut järjestetään Seinäjoen Pruukinrannassa heinäkuussa. Instagramista voi bongailla messukohteiden valmiista sisustuksia. Kuviolaatat, metallit, betoni ja puhdas puu näkyvät vahvasti ja ovat saaneet seurakseen itämaisia vaikutteita ja murrettuja sävyjä.

Asuntomessuilla Seinäjoella nähdään paljon moderneja pohjalaistaloja ja puinen periskooppinäkötorni. Luonto on tärkeä osa messualuetta. Tontit sulautuvat ympäröivään mäntymetsään ja luonnolle ominaiset piirteet, kuten kalliot, on säilytetty alueella. Kaikkiaan 14 hehtaarin kokoiselle messualueelle rakennetaan 34 omakotitaloa, luhtirivitalo sekä puukerrostalo. Kaikkiaan messualueelle tulee noin 76 asuntoa.

- Pruukinrannan messualue sijaitsee Kyrkösjärven tekojärven rannalla. Alueella on haluttu nostaa esiin myös perinteistä pohjalaista rakentamistaitoa, ja esimerkiksi yksi kortteli sisältää ainoastaan pohjalaisia kaksfooninkisia omakotitaloja, joista osa moderneja, osa perinteisempiä, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo tiedotteessa.

(kuva: Antero Tenhunen)

(kuva: Juha Harju)- On oikeastaan hämmästyttävää, että näin hieno rakennuspaikka veden äärellä ja hyvin lähellä keskustaa on jäänyt tähän saakka hyödyntämättä, Heiskanen pohtii.

Talojen huoneistoalat vaihtelevat 124-232 neliön välillä. Messualueella olevista omakotitaloista 26 on puutaloja, kahdeksan kivitaloa ja yksi teräsbetonista valmistettu talo. Puukerrostalo Mäihä jatkaa perinteitä kunnioittavaa puurakentamisen teemaa. Kerrostalo on rakennettu CLT-tilaelementeistä paikanpäällä.

Uutuutena Asuntomessuille Seinäjoelle rakentuu moderneja, massiivipuusta valmistettuja rintamamies-tyyppisiä pientaloja. Kompaktit, 55-103 neliön asunnot on muokattavissa elämäntilanteen mukaan.

Asuntomessualueen kohdalle Kyrkösjärven rantaan rakennetaan uimaranta, kaksi tekosaarta sekä nuotiopaikka. Hiekkarannan viereen tulee myös veneenlaskuluiska sekä veneiden säilytyspaikka. Rannalle on noussut myös 13 metriä korkea puurakenteinen näkötorni, joka palkittiin kansainvälisessä arkkitehtikilpailussa syyskuussa. Torni on rakennettu niin, että ylhäältä avautuva järvimaisema heijastuu tornin alaosassa olevaan peiliin.

Jos kuvat eivät näy, pääset katselemaan niitä täältä.

Seinäjoen Asuntomessut ovat avoinna 8. heinäkuuta – 7. elokuuta 2016. Pruukinrannan messualueelle valmistuu kaikkiaan 43 näyttelykohdetta. 

Lue lisää aiheesta asuntomessut

"Rentouttavan" kesäloman paineet - Yllätysvieraana Antti Ketonen Niina oppi lounastunnilla jotain uutta - "Sillä samalla sekunnilla tajusin sen myös..." Suomalainen palotarkastaja ohjeistaa: Parhaat turvallisuustärpit mökkeilijöille Katso kaikki

Kilpailut

Uusimmat