Kuva: Shutterstock

Uudet alokkaat astuvat tänään palvelukseen

08.07.2024 09:15 - Vilma Toikka

Varusmiespalveluksessa opitaan tärkeitä taitoja myös siviliielämään.

Maanantaina 8.7.2024 noin 12 000 uutta alokasta aloittaa palveluksensa Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen joukko-osastoissa. Uudesta saapumiserästä noin 600 on naisia.

Alokkaista noin 10 000 aloittaa maavoimien joukko-osastoissa ja noin 1600 puolestaan merivoimien palveluksessa. Loput alokkaista jakaantuvat Rajavartiolaitoksen ja Ilmavoimien joukko-osastoihin. 

Palveluksen kesto määräytyy koulutukseen mukaan 165, 266 tai 347 päivään. Asevelvollista suurin osa palvelee pisimmän mahdollisen ajan. Varusmiespalveluksen aikana opitaan tärkeitä taitoja myös siviliielämän kannalta, kuten esimiestaidot ja ryhmässä toimiminen.

Kuluneen vuoden aikana useat maat ovat tulleet tutustumaan suomalaiseen asevelvollisuusjärjestelmään. Suomalainen asevelvollisuusjärjestelmä on kansainvälisesti arvostettu ja asevelvolliset ovat pärjänneet erinomaisesti kansainvälisissä harjoituksissa. 

Varusmieskoulutusjärjestelmän toimivuus takaa Puolustusvoimien valmiuden ja toimeenpanokyvyn kaikissa tilanteissa. Varusmiehelle toteutettavan loppukyselyn perusteella koulutukseen ollaan tyytyväisiä ja varusmiespalveluksen suorittaneuden maanpuolustustahto on erittäin korkea. 

Lue myös: Millaista on arki sodan keskellä? Suomalaiskuvaaja Christian matkusti Ukrainaan ja hämmentyi näkemästään

Lue myös: Opiskelijat voivat jatkossa nostaa aiempaa enemmän opintolainaa

Lähde: Puolustusvoimat

Kilpailut

Uusimmat