Kuva: Shutterstock

Foreca: Helteisessä säässä tapahtuu käänne: "Selvästi viileämpää"

05.06.2024 16:15 - Minttu Tikkanen

Ensi viikolla myös runsaita sateita voi olla edessä.

Viime päivät ja viikot on paistateltu poikkeuksellisenkin lämpimässä auringossa. Tämän viikon loppupuolella sääkartoilla näkyy kuitenkin Forecan mukaan käänne myös viileämpään ja sateisempaan suuntaan.

Sää viilenee torstaista alkaen, ja näyttää todennäköiseltä, ettei loppuviikosta 20 asteen raja enää juurikaan missään ylity.

– Torstain aikana kylmä säärintama ylittää Suomea. Torstai on vielä osassa maata helteinen, osassa maata sää jo viilenee. Perjantaista alkaen sää on koko maassa selvästi aiempaa viileämpää, lämpötila nousee 20 asteen yläpuolelle korkeintaan hyvin paikallisesti, ennustaa Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Viileän ilman mukana tulevat myös sateet ja ukkoset, jotka voivat yltyä rankoiksikin. Myös voimakasta salamointia ja raekuuroja on mahdollista nähdä.

- Kuurosateiden yhteydessä rankkasateet, runsaskin salamointi, voimakkaat ukkospuuskat ja raekuurot ovat paikallisesti mahdollisia. Maan keskiosassa on silti varsin aurinkoista, pohjoisessa pilvisyys on runsaampaa, Rinne ennustaa.

Lue myös: Foreca: Ensimmäinen ennuste juhannusviikon säästä julki

Lue myös: Foreca: Suomi voi olla lähipäivinä Euroopan kuumimpia maita

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat