Kuva: AOP

Taskuvarkaat liikkuvat erityisesti tiettyinä kellonaikoina ja kuukausina - varo näitä

14.05.2024 12:15 - Jasmin Mikkilä

Taskuvarkauksilta voi kuitenkin suojautua esimerkiksi pitämällä hyvää huolta omasta lompakostaan sekä laukustaan.

Poliisi varoittaa tuoreessa tiedotteessaan taskuvarkauksista, jotka painottuvat eniten toukokuun sekä syyskuun väliseen aikaan. Taskuvarkaudet painottuvat yleensä päivisin aikavälille kello 10.00–15.00.

Taskuvarkaudet painottuvat juuri kesä- ja päiväaikaan siksi, että silloin Helsingissä on paljon liikkeellä turisteja. Taskuvarkaat toimivat myös useimmiten isoimmissa ryhmissä. 

– Taskuvarkaudet kohdistuvat erityisesti ulkomaalaisiin turisteihin Helsingin keskustassa. Poliisin havaintojen mukaan taskuvarkaat toimivat isommissa ryhmissä ja tekijöiden toiminta on ammattimaista. Taskuvarkaita kiinnostaa erityisesti turistien hallussa oleva käteinen raha, kuvaa komisario Hanna Kiiskinen.

Taskuvarkauksilta voi kuitenkin suojautua esimerkiksi pitämällä hyvää huolta omasta lompakostaan sekä laukustaan. Lompakkoja kannattaa myös säilyttää taskussa, johon varkaiden voi olla vaikeampi päästä käsiksi. Arvotavaroita ei myöskään kannata säilyttää esimerkiksi takataskuissa tai repun uloimmissa taskuissa.

Epäilyttävää toiminntaa huomatessaan on myös syytä soittaa hätäkeskukseen, ja rikosilmoitus tulee tehdä, jos sinulta varastetaan jotain. Poliisi tehostaa tällä hetkellä taskuvarkaiden valvontaa Helsingin turistikohteissa.

Lue myös: Suomalaismiehen tililtä vietiin yli 80 000 euroa - poliisi varoittaa jälleen huijauksista

Lue myös: Huolestuttava käytös lisääntyy liikenteessä kesäkelien saavuttua - karut esimerkit vapulta

Lue myös: Miksi poliisiauton takatilassa ei ole turvavöitä? Helsingin poliisi vastaa videolla

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat