Kuva: Shutterstock

Yle: Kesänopeuksiin siirtymistä lykätään takatalven iskettyä

03.04.2024 18:15 - Minttu Tikkanen

Kesänopeuksiin ei siirrytä ainakaan tällä viikolla.

Tänään oli määrä siirtyä monin paikoin kesänopeusrajoituksiin, mutta päätöstä joudutaan kuitenkin yllättäen iskeneen takatalven myötä lykkäämään tuonnemmaksi.

Väyläviraston tieliikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman on kommentoinut Ylelle, että takatalven voimakkuus pääsi yllättämään kaikki, ja ely-keskuksissa joudutaan nyt painamaan jarrua kesänopeuksien suhteen. Niitä siirretään näillä näkymin ainakin ensi viikkoon saakka.

- Kaakkois-Suomen elystä vahvistettiin, että nopeusrajoitusten muuttaminen aloitetaan vasta maanantaina. Takatalven voimakkuus yllätti meidät kaikki, kommentoi Österman Ylellä.

Kesänopeuksiin oli määrä aloittaa siirtymä tänään monin paikoin. Väylävirasto oli antanut luvan vaihtaa uudet opastekyltit tänään Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kaakkois-Suomessa, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla ja Etelä-Savossa. Kesänopeusrajoituksiin siirtyminen osoittautui kuitenkin keliolosuhteiden vuoksi mahdottomaksi. Uusiin rajoituksiin ei siirrytä ainakaan tällä viikolla, vaan todennäköisesti vasta maanantaina. Siirtymää lykättiin suoraan ensi viikolle, sillä loppuviikonkin sää näyttää epävakaiselta.

Talven ja pimeän ajaksi 80 kilometriin tunnissa vaihdetut nopeusrajoitukset nostetaan takaisin 100 kilometriin tunnissa. Uudet rajoitukset ovat voimassa sitten, kun opastekyltit on vaihdettu vastaamaan uutta rajoitusta.

Nopeusrajoituksia muutetaan sään mukaan koko maassa yleensä porrastetusti. Esimerkiksi Lapissa kesärajoituksiin siirtymisen päivää ei ole toistaiseksi edes päätetty, mutta siirtymän arvellaan alkavan esimerkiksi 10. huhtikuuta. 

Lue myös: Tältä uusi ajokortti näyttää

Lue myös: Junaliikenteessä on häiriöitä - useita junia peruttu

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat