Kuva: Shutterstock

Foreca: Tällä viikolla voi iskeä todellinen takatalvi - etelässäkin voi sataa jopa 20 senttiä lunta

13.03.2024 08:15 - Minttu Tikkanen

Viikon loppupuolella sateiden olomuoto voi muuttua vedestä lumiseksi.

Sää on viime päivinä näyttänyt monin paikoin jo varovaisia merkkejä keväästä, mutta ennen sen tuloa näyttäisi kuitenkin olevan edessä vielä varsinainen takatalvi.

Foreca ennustaa, että tällä viikolla lunta voi sataa koko maassa. Viikon lopussa pitkään jatkunut poutainen sää vaihtuu matalapaineeseen, mikä tuo mukanaan paljon sateita. Sateista huolimatta lämpötila saattaa yhä monin paikoin kivuta monia asteita plussan puolelle, mikä puolestaan toisi sateet vetenä ja räntänä.

Sateet alkavat monin paikoin jo torstaina ja näyttävätkin alkuun tulevan laajalti vetenä ja sulattavan osan entisistä lumista pois. Sunnuntaina edessä on kuitenkin etelää myöten yllättävä käänne, ilma kylmenee ja Forecan meteorologi Kristian Roineen mukaan on mahdollisuus, että etelässäkin uutta lunta sataa viikkojen taitteessa jopa 10-20 senttiä.

– Näyttää siltä, että lauha sää ja vesisateet sulattavat maan etelä- ja keskiosan lumipeitteestä viikon aikana noin 15 senttimetriä. Sunnuntaiksi lumisateet liikkuvat kuitenkin tämän hetken ennusteen mukaan etelään ja pysyttelevät paikoillaan vielä sunnuntai-illan sekä maanantain vastaisen yön ajan. Sunnuntain ja maanantaiyön aikana etelässä voi tulla paikoin 10–20 senttimetriä uutta lunta, Roine kommentoi.

Pitkän aikavälin ennusteet yltävät jo pääsiäiseen saakka. Lisää aiheesta voit lukea alta. 

Lue myös: Minkälaisessa säässä pääsiäistä vietetään? Forecalta uusi ennuste

Lue myös: Foreca: Uusi kuukausiennuste lupaa kylmää kyytiä - kevät ei tule vielä hetkeen

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat