Kuva: Shutterstock

Suosittu vaatelainaamo sulkee kaikki toimipisteensä: "Aika näyttää"

28.02.2024 13:15 - Minttu Tikkanen

Liikkeet suljetaan porrastetusti kevään ja kesän mittaan.

Vaatelainaamo Vaatepuu kertoo tiedotteessaan sulkevansa kaikki toimipisteensä vuoden 2024 aikana.

Vaatepuu on palvellut asiakkaitaan jo vuosikymmenen ajan. Sen tavoitteena oli tehdä vaatteiden hankinnasta kestävämpää ja tarjota vaihtoehtoja kulutushysterialle. 

"Lähdin intohimolla kehittämään liiketoimintamallia, jossa kestävän kehityksen pukeutuminen perustuu kuukausimaksuperustaiseen malliin. Olenhan tekijä, jota motivoi eteenpäin meneminen, muutos ja visio paremmasta maailmasta", kommentoi tiedotteessa yrityksen perustanut Soile-Maria Linnemäki.

Linnemäki kertoo tiedotteessa, että koronavuodet eivät ole olleet Vaatepuullekaan helpot, eikä yritys jatkanut kasvuaan samaan tahtiin kuin ennen koronaa. Haasteista huolimatta Vaatepuu kuitenkin selviytyi, mutta aika yrityksen kasvulle jatkossa ei Linnemäen mukaan näytä suotuisalta. 

Linnemäki ei ole sulkenut pois mahdollisuutta, että Vaatepuu voisi vielä ikään kuin tehdä paluun uutena versiona. Tällä hetkellä hän toimii Haaga-Helian yrityshautomossa, jossa pyrkii kehittelemään tulevaisuuden liiketoimintamallia työnimellä "Vaatepuu 2.0". Varmoja suunnitelmia ei kuitenkaan vielä ole.

"Aika näyttää näkeekö Vaatepuu 2.0 joskus päivänvalon", Linnemäki kirjoittaa.

Uutinen tulee vain muutama viikko sen jälkeen, kun Helsingin toimipiste ehti muuttaa uusiin tiloihinsa kauppakeskus Rediin.

Kolme toimipistettä sulkeutuvat portaittain. Ensimmäisenä sulkeutuu Järvenpään toimipiste toukokuussa, sitten Turun heinäkuussa ja lopuksi vielä Helsingin toimipiste elokuussa. Siihen asti vaatelainaamot lainaavat tuotteitaan normaalisti. Lainattavat vaatteet pyritään myymään tai palauttamaan suunnittelijoille. 

Lue myös: Vegaaninen hampurilaisketju sulki viimeisen ravintolansa Helsingissä

Lue myös: Kehuttu ravintolaketju Helsingissä haettiin konkurssiin - toimipisteitä jo suljettu

Lue myös: Suomalainen muotitalo Samuji haettu konkurssiin - perustaja Samu-Jussi Koski: "Teimme kaikkemme"

Lähde: Vaatepuu

Kilpailut

Uusimmat