Kuva: Shutterstock

Verotietoja uupuu 50 000 ihmiseltä - veronpalautuksia ei voida maksaa, jos tietoja ei täydennä

19.07.2023 19:15 - Minttu Tikkanen

Puuttelliset tiedot koskevat erityisesti monia nuoria.

Verohallinto tiedottaa sivuillaan, että monelta voivat jäädä mahdolliset veronpalautukset elokuussa saamatta, sillä useiden kohdalla Verohallinnon tietokannasta puuttuu vielä henkilön tilinumero.

Verohallinnon tiedotteen mukaan ongelma koskettaa todennäköisimmin juuri nuoria työntekijöitä, jotka odottelevat ensimmäisiä veronpalautuksiaan ja joiden tietoja ei ole lisätty järjestelmään vielä aiemmin.

– Tilinumero puuttuu usein nuorilta, jotka ovat viime vuonna ensimmäistä kertaa ansainneet niin paljon, että ovat maksaneet palkastaan veroja ja nyt myös veronpalautuksia tulee ensimmäistä kertaa maksuun. Näillä nuorilla ei ole ollut aiemmin tarvetta ilmoittaa meille tilinumeroa. Nyt toivommekin, että myös nuorten vanhemmat havahtuisivat muistuttamaan jälkikasvuaan tilinumeron ilmoittamisesta. Näin nuori välttyy veronpalautuspäivänä pettymykseltä, kertoo tiedotteessa Verohallinnon menettelypäällikkö Mari Kleemola.

Jos oma veronpalautuspäivä on 3. elokuuta, tulee tiedot täydentää viimeistään 27. heinäkuuta, jos ne vielä haluaa ehtiä saada järjestelmään.

Tilanne ei kuitenkaan ole poikkeuksellinen, sillä viime vuonnakin jopa 24 000 ihmistä jäi veronpalautuspäivänä ilman veronpalautuksia puuttuvien tilitietojen vuoksi. Rahoja voi hakea myöhemminkin, mutta siinä tapauksessa ne tulevat jopa kuukaudenkin myöhässä.

Lue myös: Nyt lähetettävät Verohallinnon tekstarit eivät välttämättä ole huijauksia - tunnista aito viesti

Lue myös: Muistitko tehdä vähennykset veroilmoituksessa? Verohallinto antaa vinkit

Lähde: Verohallinto

Kilpailut

Uusimmat