Kuva: Helsinki Pride / Alejandro Lorenzo

Helsinki Pride -viikko huipentuu lauantaina Pride-kulkueeseen ja perinteiseen puistojuhlaan

29.06.2023 15:15 - Sanni Seppä

Lauantaina marssitaan yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta.

Helsinki Pride –viikkoa vietetään 26.6.–2.7. Pride on samanaikaisesti juhla ja ihmisoikeuksia puolustava mielenosoitus, ja siksi tämän vuoden tapahtuman teemana onkin riemu ja kapina. Riemu tuo esiin iloa ja ylpeyttä sateenkaari-identiteetistä ja toimii samalla ylpeyden lailla vastavoimana vihalle ja syrjinnälle. Kapina sen sijaan kuvastaa oikeutta olla olemassa tehden samalla kunniaa Pride-liikkeen historialle ja sen juurille. 

Helsinki Pride-viikko huipentuu perinteiseen Pride-kulkueeseen lauantaina 1. heinäkuuta, jonne kaikki ovat tervetulleita. Tapahtuma on maksuton. 

Kokoontuminen alkaa Senaatintorilla klo 11 ja kulkue lähtee liikkeelle klo 12. Kulkue etenee kävelyvauhtia. Reitin määränpäänä on Kaivopuisto, jonne saavutaan klo 13 alkaen. Reitin pituus on noin 2,8 kilometriä. Kaivopuistossa vietetään marssin jälkeen perinteistä puistojuhlaa. 

Ohjeita sujuvaan ja turvalliseen marssimiseen, sekä tietoa esteettömyydestä löydät Helsinki Priden –sivuilta

Lue myös: Entinen jääkiekkoilija Janne Puhakka kohtaa usein saman kysymyksen: 'Miksi tarvitsemme Pridea?'

Lue myös: Jalkapalloilija Sanni Franssi hehkuttaa joukkuekavereidensa työtä ihmisoikeuksien puolesta - "Moni meistä voisi ottaa oppia"

Lue myös: Annu Kemppainen kertoo, että töitä yhdenvertaisuuden eteen on edelleen tehtävänä - "Ihmiset eivät uskalla vielä olla omia itsejään"

Lähde: Helsinki Pride

Kilpailut

Uusimmat