Kuva: Shutterstock

Nauti lämmöstä nyt, sillä kohta jyrisee - Foreca ennustaa epävakaata säätä

22.05.2023 16:15 - Minttu Tikkanen

Tällä viikolla on luvassa paikoin rankkojakin sateita.

Viikonloppu ja alkanut viikko on saatu nauttia jopa 20 asteen lämpötiloista. Säässä näkyy Forecan ennusteiden mukaan kuitenkin hetkellinen käänne, kun lämpö muuttuu ukkoskuuroiksi.

Maan etelä- ja itäosissa ensimmäiset sadekuurot voidaan nähdä jo tänään, vaikka päivä onkin alkanut aurinkoisissa merkeissä. Tiistaina sadealueet leviävät yhä laajemmille alueille, joten tiistain aikana sataa ja ukkostaa suuressa osassa maata. Sateiden myötä myös tuuli voimistuu, mikä voi saada ilman tuntumaan todellista viileämmältä.

Sademäärät vaihtelevat suuresti ja hyvin paikallisesti, jossakin saatetaan selvitä muutamalla tipalla, kun taas rankkasateetkaan eivät ole poissuljettuja. Saderintama alkaa pikkuhiljaa torstain aikana väistyä Suomen yltä, mutta jättää jälkeensä kuitenkin aiempaa kylmemmän lämpötilan. Etelässä ja idässä lämpö voi tippua 15 asteeseen, lännessä jopa 14 asteeseen. Pohjoisessa lämpötila on enimmäkseen 10-15 astetta. 

Perjantain ja viikonlopunkin aikana yksittäisiä sadekuuroja voidaan yhä nähdä, mutta sää näyttäisi olevan jo kirkastumaan ja lämpenemään päin. 

Lue myös: Siitepölyä on ilmassa nyt erittäin runsaasti - vinkit, joilla selviät allergiakauden läpi

Lue myös: Punkkikausi on alkanut - katso alueet, joilla punkkeja on jo havaittu

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat