Kuva: Shutterstock

Lapsille annetuissa nimissä trendi on selkeä - katso, mitkä olivat suosituimmat nimet viime vuonna

13.04.2023 13:15 - Minttu Tikkanen

Moni nimi on pitänyt suosionsa jo useamman vuoden ajan.

Digi- ja väestötietovirasto kertoo vuosittaisessa tiedotteessaan, mitä etunimiä Suomessa annettiin lapsille menneen vuoden aikana eniten.

Kärkisijaa pitivät jo aiempinakin vuosina suosiota nauttineet Olivia ja Leo. Olivian sai etunimekseen viime vuonna 276 lasta ja Leon puolestaan 376 lasta.

Viime vuosina suosikeissa ei ole nähty paljoakaan vaihelua. Tyttöjen kärkiviisikkoon ylsivät viime vuonna Olivia, Aino, Aada, Lilja ja Eevi, joista Aino ja Aada ovat pitäneet paikkansa jo useiden vuosien ajan. Sen sijaan viime vuonna aiemmin suosituimpien joukossa olleet Venla ja Sofia tiputtivat hieman suosiotaan.

Poikien nimistä olivat suosituimpia Leo, Väinö, Eino, Oliver ja Elias, jotka ovat kaikki pitäneet paikkaansa kärkiviisikossa jo vuodesta 2019 asti. Viime vuosina erityisesti Väinö on kasvattanut suosiotaan, sen sijaan aiempien vuosien suosikki Eelin suosio on jo hieman laantunut.

Jos taas lasketaan mukaan myös toiset ja kolmannet etunimet, olisivat tyttöjen nimistä suosituimmat Aurora, Maria, Sofia, Olivia ja Emilia. Poikien kohdalla järjestys taas olisi Olavi, Juhani, Johannes, Mikael ja Oliver. 

Lue myös: Suomi valittiin jälleen maailman onnellisimmaksi maaksi - valintaan vaikuttavat useat tekijät

Lue myös: Lasten tuotteessa tukehtumisvaara - poista käytöstä välittömästi

Lue myös: Jos nyt haet uudet passin, saatat hämmentyä - henkilötodistusten ulkoasu muuttuu täysin

Kilpailut

Uusimmat