Kuva: Shutterstock

MTV: Asiantuntija kertoo, mihin mokiin suomalaiset sortuvat sushia syödessään

27.11.2022 14:15 - Sanni Seppä

Sushi kuuluu monien lempiruokiin, mutta sen syömiseen liittyy muutamia seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Sushiravintolat ja sushin syöminen ovat yleistyneet rutkasti viime vuosina ja sushi kuuluukin monien lempiruokiin. Sen lisäksi, että kyseinen japanilainen herkku kuuluisi perinteisesti syödä syömäpuikoilla, liittyy siihen myös muitakin seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon, kirjoittaa MTV.

Sushiravintola Maija's Sushi & Kitchenin ravintoloitsija Maija Flytström kertoo, että sushia syödessä useat sortuvat muutamaan mokaan tai harhaluuloon. Yksi niistä on liian kylmän sushin syöminen. Hän kertookin, että välillä asiakkaat ihmettelevät, miten ravintoloissa tarjottu sushi on niin lämmintä. Mikäli ostaa sushia marketeista, hän suositteleekin nostamaan ruuan hetkeksi pöydälle ennen tarjoilua. 

- Jos nyt ostaa markettisushia, niin muistakaa pitää sitä pöydällä vähintään puoli tuntia, että se ei ole enää niin jääkylmää, Flytström kertoo. 

Lisäksi sushiannoksen kylkeen lisätään usein myös inkivääriä, wasabia ja soijaa. Sushia ei kuitenkaan ole suotavaa uittaa soijakastikkeessa, eikä inkivääriä kuulu laittaa sushin päälle, vaan sen tarkoitus on tasata ja raikastaa makuaistia sushipalojen välissä. 

- Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sen sushin päälle myöskään. Se on semmoinen juttu, mitä suomalaiset tekevät todella paljon, Flytström selittää. 

Lue myös: Yle: Ruuan hinta nousee - etenkin yhtä suomalaisten lempiraaka-ainetta kannattaa nyt suosia

Lue myös: Stressaako ja ahdistaa? Voit helpottaa oloa tietyilla ruoka-aineilla - katso

Lue myös: Sorrutko usein naposteluun? 5 ruoka-ainetta, jotka pitävät herkkuhimot loitolla

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat